Huur opzeggen

U kunt de huur eenvoudig opzeggen via 'Mijn W&B'. Het kan ook per brief of e-mail. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is meestal een maand. De opzegtermijn staat in uw huurovereenkomst.

Vraag en antwoord

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt zelf de huur opzeggen via 'Mijn W&B'. Hiervoor heeft u een 'Mijn W&B' account nodig.
Het kan ook per e-mail, per brief of door langs te komen bij ons op kantoor.

Zegt u de huur op? Geef dan altijd het volgende aan ons door: 

  • per wanneer de huur moet stoppen;
  • het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent;
  • uw nieuwe adres;
  • uw e-mailadres.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan de een werkdag voor of na die datum. 

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is een maand. U kunt uw huur natuurlijk ook eerder opzeggen. U heeft dan meer tijd om de woning goed op te leveren en de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. U leest de opzegtermijn ook in uw huurovereenkomst.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt de huur opzeggen via 'Mijn W&B', per e-mail of per brief. Om de huur op te zeggen, hebben wij van u een akte van overlijden nodig. 

Heeft u liever persoonlijk contact met ons? Neemt u dan contact met ons op via (050) 402 37 50. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons op kantoor.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder en medehuurder die op de huurovereenkomst staan kunnen opzeggen. Bij overlijden geldt uiteraard een uitzondering.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging van de huuropzegging via e-mail.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee, een huuropzegging is definitief. Dat betekent dat u het niet meer kunt veranderen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer (050) 402 37 50.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Nee, de einddatum is definitief. U kunt deze niet veranderen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer (050) 402 37 50

Wat gebeurt er als ik de huur van mijn garage heb opgezegd?

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. Bij een garage wordt er een afspraak met u gemaakt voor het inleveren van de sleutels in de garage.

Heb ik borg betaald?

Nee, u heeft bij het huren van een woning van Wierden en Borgen geen borg betaald.