Huur betalen via automatische incasso

U kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is het gemakkelijkste. U regelt dit met een machtiging. Hierna schrijven wij de huur iedere maand automatisch en op tijd van uw rekening af.

Hoe machtig ik jullie voor automatisch incasseren van de huur?

Gebruik hiervoor het formulier doorlopende machtiging. Deze moet u uitprinten, invullen (inclusief uw volledige IBAN-nummer) en ondertekenen. Het machtigingsformulier stuurt u op naar Wierden en Borgen. U kunt het formulier niet mailen omdat uw handtekening dan niet rechtsgeldig is.

Kunt u het formulier niet zelf printen? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u dan een machtigingsformulier toe.

Kunnen jullie het formulier voor de automatische incasso ook naar mij opsturen?

Ja, dat kan. U kunt met ons bellen of een e-mail sturen. U kunt de machtigingskaart ook bij ons kantoor ophalen. Ons kantoor is geopend op:

  • Maandag t/m donderdag van 08.30 - 16.30 uur
  • Vrijdag van 08.30 - 12.00 uur

Ik heb net een machtigingsformulier (SEPA) ingeleverd. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Als het formulier voor de 18e van de maand bij ons binnen is, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 18e? Dan start de automatische incasso een maand later.

Kan ik de machtigingskaart voor een automatische incasso ook afgeven op kantoor?

Ja, dat is mogelijk. Ons kantoor is geopend op:

  • Maandag t/m donderdag van 08.30 - 16.30 uur
  • Vrijdag van 08.30 - 12.00 uur

Hoe beëindig ik mijn automatische incasso?

Gebruik hiervoor het formulier formulier intrekken machtiging. Print het formulier uit, vul het in en zet uw handtekening onder het formulier. Vervolgens stuurt u het formulier op of levert u het in op ons kantoor.

U kunt het formulier helaas niet per e-mail terugsturen omdat uw handtekening dan niet rechtsgeldig is.

Heeft u zelf geen printer? Dan kunnen we u een leeg formulier toesturen.

Wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Op de eerste dag van de maand schrijven wij de huur af van uw rekening. De exacte datum kan anders zijn omdat wij in het weekend en op feestdagen geen huur afschrijven.

Wanneer stopt mijn automatische incasso?

Als u de huur van uw woning opzegt stopt de automatische incasso ook vanzelf. Is uw aanvraag op de 18e van de maand bij ons binnen? Dan stopt de automatische afschrijving al de volgende maand. Ontvangen wij uw aanvraag na de 18e van de maand? Dan schrijven wij de huur nog één keer automatisch af.

Mijn huurbetaling via de automatische incasso is niet goed gegaan (gestorneerd). Wat kan ik doen?

U ontvangt via e-mail of per brief een herinnering van ons. U kunt de huur via iDeal betalen door inte loggen op uw MijnW&B account. U kunt de huur ook via internetbankieren aan ons overmaken. Dat kan op rekeningnummer NL18RABO0306329514. Vermeld bij uw betaling altijd uw naam en adres. U kunt bij ons op kantoor het bedrag ook pinnen. Ons kantoor is geopend op:

  • Maandag t/m donderdag van 08.30 - 16.30 uur
  • Vrijdag van 08.30 - 12.00 uur