Servicekosten

Betaalt u servicekosten? Dan is dit een vergoeding voor extra diensten, zoals schoonmaak van gemeenschappelijke ruimten en het fonds klein onderhoud. Het bedrag dat u betaalt is in een aantal gevallen, zoals gasverbruik, een voorschotbedrag. Aan het einde van het jaar verrekenen wij de werkelijke kosten met het door u betaalde voorschot.

Wat zijn voorbeelden van servicekosten?

Voorbeelden van servicekosten zijn: kosten voor de elektriciteit van algemene ruimtes en lift, schoonmaakkosten en kosten voor het onderhoud van de tuin.

Waarom betaal ik voor stroomverbruik? Ik heb zelf ook een energieleverancier.

Stroomverbruik dat u via de servicekosten betaalt, is voor verbruik in de algemene ruimtes. Bijvoorbeeld de verlichting van de portiek, galerijen en bergingen en het stroomverbruik van liften.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

In de huurovereenkomst vindt u een overzicht van de servicekosten. U kunt het overzicht ook vinden in de brief 'aanzegging huurverhoging'. Deze ontvangt u elk jaar voor 1 mei.

Wie betaalt de servicekosten voor leegstaande woningen?

Wij betalen de servicekosten voor leegstaande woningen. Deze worden dus niet bij de overige bewoners van het gebouw in rekening gebracht.

Hoe verdelen jullie de servicekosten in mijn woongebouw?

Wij volgen het beleid van de huurcommissie voor het verdelen van de servicekosten. U kunt alle informatie vinden op de website van de huurcommissie.