Tooltip content here Menu

Energiebesparing

Header afbeelding

Het dagelijks leven wordt steeds duurder. Iedereen voelt het in zijn of haar portemonnee.
Ook de energieprijzen stijgen enorm. Door verstandig om te gaan met energie, kan je geld besparen.
En het is belangrijk voor het milieu.
Op deze pagina lees je wat wij doen.
En wat je zelf kan doen om energie te besparen.

Wat doen wij?

Verduurzaming woningen

Plaatsen zonnepanelen

De komende jaren gaan we onze woningen versneld verduurzamen. Dat betekent dat we de woningen zo aanpassen, dat je comfortabeler woont en dat het je een lagere energierekening oplevert.

Wat kan je zelf doen?

Energiebespaartips

Adviseur verduurzaming vervangt lamp

Wat kan je allemaal doen om energie te besparen? Dat is veel!
We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij. Er zit van alles bij waar je meteen mee aan de slag kunt. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. 

Gratis extra's die je helpen besparen

Kop koffie drinken

Energiecoach

Elke gemeente heeft energiecoaches. Ook die van jou. Een energiecoach helpt je bij het verlagen van je energieverbruik. Dus: wil je energie besparen? Maak een afspraak.

Dan komt de energiecoach bij je langs. Samen ga je door je woning en bekijk je waar je energie kan besparen. Ook kan de energiecoach je vertellen over hulp die je hierbij kan krijgen. Verder heeft de coach informatie over het betalen van energiebesparende maatregelen. Of het betalen van je energierekeningen. Dus: profiteer hiervan en neem contact op met jouw gemeente om een afspraak te maken.

Waar vind je jouw energiecoach?

Kijk hieronder bij jouw gemeente. Dan vind je meer informatie over de energiecoach. En kan je een gratis huisbezoek aanvragen.

Gebruik ledlampen

Cadeaubon

Wist je dat een aantal gemeenten gratis cadeaubonnen heeft voor huurders? Doet jouw gemeente mee? Dan kan je je cadeaubon inwisselen voor energiebesparende producten. Zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips.

Waar kan je jouw cadeaubon aanvragen?

Kijk hieronder bij jouw gemeente. Dan zie je of jouw gemeente (al) meedoet met deze actie. En zo ja, hoe je jouw cadeaubon kan aanvragen en bij welke winkels je deze kan inwisselen. 

Uitdelen energiebesparende producten

Bespaarproducten

Wierden en Borgen gaat met de Wiebowagen door verschillende dorpen om bespaarproducten uit te delen. Huurders in die dorpen (en omliggende dorpen) krijgen een uitnodigingsbrief. In de brief staat waaruit je kunt kiezen. In totaal kun je voor een waarde van €50,- voor jou handige bespaarproducten uitkiezen, zoals ledlampen of radiatorfolie. 

Waar worden de bespaarproducten uitgedeeld?

We toeren door heel het werkgebied van Wierden en Borgen: van Zoutkamp tot Hoogkerk. Deze bespaarproducten bieden we aan al onze huurders aan. Dus ook aan jou! Precies weten waar we wanneer zijn? Bekijk dan de pagina met meer info over deze actie. 

Kijk voor meer informatie op het Energieloket

Elke gemeente heeft een digitaal Energieloket. Wil je meer weten over energie besparen of duurzamer wonen? Kijk er dan eens rond. Hieronder vind je een link het loket van jouw gemeente.

Betalingsproblemen?

Verwacht je door de hoge energierekening betalingsproblemen met de huur? Neem dan altijd contact met ons op. We zoeken dan samen met je naar een oplossing op maat.

Heb je moeite om rond te komen? Laat het ons weten!

Wij denken graag met je mee en weten misschien ook financiële regelingen voor je bij je gemeente. Bel ons of mail naar woonpunt@wierdenenborgen.nl . We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.  Je kunt ons bereiken via (050) 402 37 50.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.