Daken en dakgoten

Het onderhoud van de dakgoten doen wij voor u. Wel vragen wij u in de gaten te houden of uw goten niet verstopt raken door bladeren of zand. Heeft u een schoorsteen? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het jaarlijks vegen van uw schoorsteen.

Mijn regenpijp zit verstopt en mijn dakgoot stroomt over. Wat moet ik doen?

Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaak over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping. Bent u lid van het fonds klein onderhoud? Neem dan contact op met Van der Velden Rioleringsbedrijf via 050 31 388 22. Als u geen lid bent dan zijn de kosten van het ontstoppen voor uw eigen rekening.
Ziet u een duidelijke lekkage? Doe dan een reparatieverzoek.

Hoe vaak maken jullie mijn dakgoten schoon?

Wij doen het onderhoud aan de dakgoten niet zelf. Minimaal 1 x in de twee jaar komt een bedrijf langs om de dakgoten schoon te maken.

Dat gebeurt alleen als u lid bent van fonds klein onderhoud.

Hoe vaak is afhankelijk van de mate waarop de dakgoten vervuild raken. Bij verstopping kunt u rechtstreeks contact opnemen met Van der Velden Rioleringsbedrijf op telefoonnummer 050 31 388 22. 

Bent u geen lid van het fonds klein onderhoud? Dan moet u de dakgoten zelf (laten) schoonmaken.

Moet ik mijn schoorsteen vegen?

Het vegen van uw schoorsteen is uw eigen verantwoordelijkheid. Het vegen van de schoorsteen is vooral nodig wanneer u voor de hoofd- of bijverwarming gebruik maakt van een kachel die is aangesloten op een schoorsteenkanaal. Het gaat dan om kachels die gestookt worden op gas of hout of zogenaamde allesbranders. In gemetselde schoorsteenkanalen blijft door het ruwe oppervlak meer vuil achter dan in bijvoorbeeld aluminium kanalen. Heeft uw schoorsteen een gemetseld kanaal, dan moet deze elk jaar worden geveegd.

Mijn dakgoten lekken. Wat moet ik doen?

Ziet u een duidelijke lekkage? Doe dan een reparatieverzoek


Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaak over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping.
- Als u lid bent van het fonds klein onderhoud neemt u contact op met Van der Velden Rioleringsbedrijf via 050 31 388 22.
- Als u geen lid bent dan zijn de kosten van het ontstoppen voor uw eigen rekening.
Ziet u een duidelijke lekkage? Doe dan een reparatieverzoek

Ik heb stormschade aan mijn dak. Wat kan ik doen?

Daarvoor moeten twee vaklieden bij u langs komen. Neem daarvoor contact met ons op.