Vragen reparatieverzoek

Heeft u een account voor Mijn W&B? Dan kunt u via onze website een reparatieverzoek eenvoudig indienen en plannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt. Bellen mag natuurlijk ook. Een aantal zaken repareren wij niet zelf: dit doen andere bedrijven voor ons.

Vraag en antwoord

Ik heb geen bedieningsstok voor mijn dakraam en/of zolderluik.

Wanneer u geen stok/stang heeft voor het bedienen van uw dakraam en/of zolderluik, of is deze defect? Hiervoor kunt u een reparatieverzoek indienen. Dat kan op verschillende manieren. Via onze website kunt u een reparatieverzoek doen. Ook kunt u ons bellen.

Hoe geef ik een reparatie aan jullie door?

Dat kan op verschillende manieren. Via onze website kunt u een reparatieverzoek doen. Ook kunt u ons bellen.

Ik heb schade door werkzaamheden van jullie. Wat kan ik doen?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op door een mail te sturen naar woonpunt@wierdenenborgen.nl. Leg in de e-mail uit wat de schade is, hoe deze ontstond en wat de kosten zijn voor het herstel. Na ontvangst van uw mail nemen wij contact met u op. We kijken dan of het terecht is dat u ons aansprakelijk stelt. Als het nodig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken.

Ik heb stormschade, hoe meld ik dat?

Neem telefonisch contact met ons op, wij plannen dan een reparatie voor u in. Houdt u er rekening mee dat we bij harde wind, vrieskou en sneeuw niet het dak op kunnen. Dat is te gevaarlijk.

Ik heb een rekening gekregen voor een reparatie, maar ik ben het niet eens met het bedrag. Wat kan ik doen?

Wilt u per e-mail of brief aan ons uitleggen waarom u het niet eens bent met het bedrag? Dan kijken wij voor u na hoe de rekening tot stand is gekomen. Klopt er iets niet? Dan herstellen wij dat natuurlijk.

Wilt u ook uitstel van betaling? Geef dat dan ook aan in uw e-mail of brief. 

Hoe verplaats/ zeg ik mijn afspraak af voor een reparatie?

Neem telefonisch contact met ons op. Dan annuleren wij de afspraak of plannen we de afspraak op een moment dat u past.

Wat doe ik met een spoedreparatie in de avond of in het weekend?

Heeft u een storing of schade die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Bijvoorbeeld een ernstig lekkende waterleiding, een gaslek, een verstopte hoofdriolering, een ernstige daklekkage of een liftstoring? Bel dan 050 5791468. Zij overleggen met u wat er gaat gebeuren.

Hoe voorkom ik schade aan mijn woning door winterweer?

Een aantal handige tips om bevriezing te voorkomen:

  • Strooi zout in een kunststof regenpijp en/of een kunststof balkonafvoer.
  • Tap en sluit waterkranen af in niet-verwarmde ruimtes.
  • Bent u gedurende een langere periode niet thuis? Laat de centrale verwarming op minimaal 16 graden Celsius staan.

Hoe voorkom ik schimmel of vochtplekken in huis?

Schimmel en vochtplekken ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Dit komt meestal door te weinig ventilatie.U kunt de schimmel weghalen met warm water met soda. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u in de bouwmarkt. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ik woon in een woongebouw met huurders en kopers. Aan wie geef ik mijn reparatieverzoek door?

U kunt het reparatieverzoek telefonisch bij ons indienen. Als het nodig is nemen wij contact op met de Vereniging van Eigenaren of vragen we u dit te doen.

Mijn regenpijp zit verstopt en mijn dakgoot stroomt over. Wat moet ik doen?

Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaak over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping. Bent u lid van het fonds klein onderhoud? Neem dan contact op met Van der Velden Rioleringsbedrijf via 050 31 388 22. Als u geen lid bent dan zijn de kosten van het ontstoppen voor uw eigen rekening.
Ziet u een duidelijke lekkage? Doe dan een reparatieverzoek.

Ik heb schade veroorzaakt aan mijn woning. Wat nu?

Als u zelf schade veroorzaakt aan uw woning, dan kunt u dit aan ons doorgeven via een reparatieverzoek. De kosten voor de reparatie zijn voor uzelf.

Waarom beslaat dubbel glas aan de buitenzijde?

Condensvorming kan aan de buitenkant ontstaan als het buiten koud is en de luchtvochtigheid hoog. De condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voor- en het najaar. De condens verdwijnt vanzelf als de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Neem contact met ons op; wij sturen zo snel mogelijk een monteur voor een (voorlopige) reparatie. We zorgen ervoor dat u uw woning weer kunt afsluiten. Stuurt u binnen twee weken het politierapport aan ons op? Dan zijn de reparatiekosten van het slot voor onze rekening. Doet u dat niet? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Is er iets gestolen? Neem dan contact op met uw eigen inboedelverzekering.

De vakman is niet op tijd/ is niet gekomen, wat nu?

We plannen reparatieverzoeken in tijdsblokken van 2 uur. Soms loopt de vakman wat uit en is hij wat later. Kunt u niet meer wachten of vraagt u zich af of de vakman nog komt? Neem dan telefonisch contact met ons op.