Kiezen voor 'Stad' of 'Wad'

woningstichting Wierden en Borgen verhuurt ruim 7.000 sociale huurwoningen. De woningen zijn verdeeld over twee verschillende gebieden: 

  • Stad: gemeente Groningen
  • Wad: gemeente Bedum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum 

In beide werkgebieden gelden aparte regels voor het inschrijven.

Bekijk de video

In deze video leggen we het verschil uit tussen de beide werkgebieden en vertellen we hoe u zich inschrijft:

Een woning zoeken in 'Stad'?

Zoekt u een woning in de gemeente Groningen? Bezoek dan de website van Woningnet om u in te schrijven. Hier kunt u zich inschrijven en het woningaanbod in de gemeente Groningen bekijken. Via de site reageert u ook op beschikbare woningen.

Woningaanbod in 'Stad'

Wij hebben woningen in verschillende wijken in de gemeente Groningen:

  • Hoogkerk
  • Oosterhoogebrug
  • Middelbert / Engelbert

Een woning zoeken in 'Wad?

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente Bedum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer of Winsum? Dan schrijft u zich in via deze link. Hier kunt u zich inschrijven en het woningaanbod in deze gemeenten bekijken. Via de site reageert u ook op beschikbare woningen.

Verschil tussen 'Stad' en 'Wad'

Voor het gebied 'Stad' gelden soms andere regels dan voor het gebied 'Wad'. Dat komt omdat we in de gemeente Groningen samenwerken met andere woningcorporaties die gezamenlijk afspraken hebben gemaakt over de inschrijving en toewijzing van huurwoningen. Voor beide gebieden moet u zich apart inschrijven: uw inschrijving en opgebouwde wachttijd in het ene gebied is daarom niet geldig in het andere gebied:

  • Staat u al ingeschreven bij Woningnet ('Stad') en u bent op zoek naar een woning in één van de gemeenten van 'Wad'? Dan moet u zich apart inschrijven via onze eigen website.
  • Staat u al ingeschreven bij Wierden en Borgen voor een woning in 'Wad' en bent u op zoek naar een woning in de gemeente Groningen? Dan moet u zich apart inschrijven via Woningnet.