Anderhalve meter sleuteloverdracht Badweg Loppersum

Header afbeelding

Geplaatst op vrijdag 17 april 2020

Op 17 april 2020 heeft woningstichting Wierden en Borgen de sleutels – keurig op anderhalve meter afstand - overhandigd aan de nieuwe bewoners van tien nieuwe twee-onder-een-kap woningen aan de Badweg in Loppersum. De woningen zijn aardbevingsbestendig, aardgasvrij en energiezuinig.

Realisatie eerste fase in Loppersum

Met de oplevering van deze tien woningen aan de Badweg is de eerste fase van de versterkingsopgave die de woningstichting heeft in Loppersum-Noord gerealiseerd. Wierden en Borgen staat vanwege de aardbevingsproblematiek voor een grote opgave in Loppersum. De afgelopen twee jaar heeft de woningstichting 89 woningen versterkt en verduurzaamd tot aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen. Circa 100 woningen worden nog aangepakt. De plannen voor de nieuwbouw worden stap voor stap uitgewerkt, in nauw overleg met de bewoners.

De woningen

De woningen aan de Badweg zijn gebouwd door aannemer Vuurboom. De woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Hierdoor zijn de woningen levensloopbestendig. De staalframebouw en de fundering van schuimbeton zorgen voor aardbevingsbestendigheid. Goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor zeer energiezuinige woningen. Op de eerste verdieping worden twee slaapkamers gemaakt. De woningen hebben hierdoor in totaal drie slaapkamers. Vijf huishoudens woonden voor de sloop al in de Badweg en keren terug. Ook zijn er vijf nieuwe bewoners voor de nieuwbouw gevonden.