Tooltip content here Menu

Beschikbare huurwoningen voormalig gemeente Ten Boer over naar WoningNet Groningen

Geplaatst op donderdag 1 juli 2021

Wierden en Borgen biedt vanaf 1 september alle sociale huurwoningen in de dorpen Garmerwolde, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Sint Annen en Woltersum aan via WoningNet Groningen in plaats van via WoningNet Boven Groningen. Dit wordt gedaan vanwege het samengaan van de voormalige gemeenten Ten Boer, Haren en Groningen. Woningzoekenden die staan ingeschreven bij WoningNet Boven Groningen krijgen hierover per e-mail bericht.

Wat verandert er voor woningzoekenden met een inschrijving bij WoningNet Boven Groningen?

Woningzoekenden die een huurwoning zoeken in de voormalig gemeente Ten Boer hebben een inschrijving bij WoningNet Groningen nodig. Daarvoor kunnen ze het formulier gebruiken in de mail van WoningNet Boven Groningen. Zij krijgen een compensatie van de inschrijfduur zodat de kans op een woning in Ten Boer en omgeving ongeveer gelijk blijft aan de huidige situatie. Als deze woningzoekenden al een inschrijving hebben in WoningNet Groningen, krijgen zij de meest gunstige inschrijfdatum.

Woningzoekenden die niet geïnteresseerd zijn in een huurwoning in de voormalig gemeente Ten Boer hoeven niets te doen. De huurwoningen in de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier blijven we aanbieden via WoningNet Boven Groningen.

Nieuwe ‘spelregels’ vanwege gezamenlijk verdeelsysteem in Groningen

In de gemeente Groningen komt 1 verdeelsysteem voor sociale huurwoningen, vanwege het samengaan van de gemeenten Groningen, Ten Boer en Haren. Hierdoor wordt het aanbod aan sociale huurwoningen uitgebreid en veranderen er per 1 september 2021 een paar spelregels in WoningNet Groningen. Het uitgebreide verdeelsysteem en de nieuwe spelregels moeten ervoor zorgen dat iedere woningzoekende een gelijkwaardige kans krijgt om een sociale huurwoning te vinden in de nieuwe gemeente Groningen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn inschrijving bij Woningnet Boven Groningen als ik overstap?

Uw inschrijving voor WoningNet Boven Groningen blijft actief tot u er zelf voor kiest om deze te laten vervallen. Hiervoor betaalt u jaarlijks €5,-. Als u alleen in Ten Boer en omgeving zoekt kunt u ervoor kiezen om uw inschrijving van Woningnet Boven Groningen niet te verlengen.

Ik ben de mail kwijt. Hoe kom ik bij het formulier om in te schrijven bij WoningNet Groningen?

Bent u het e-mailbericht kwijt of werkt de link niet. Dan kunt u inloggen met uw account van WoningnetBoven Groningen. Daar vindt u onder 'Mijn Gegevens' een bericht met de link naar het online formulier.

Wat kost het overschrijven naar Woningnet Groningen?

De woningzoekenden van Woningnet Boven Groningen kunnen met deze overschrijving gratis worden ingeschreven bij Woningnet Groningen (is normaal €20,-). Daarna betaalt u jaarlijks wel €11,- voor WoningNet Groningen.

Waarom krijgen woningzoekenden een correctie van de inschrijftijd voor een woning in de voormalig gemeente Ten Boer?

De woningzoekenden met een inschrijving bij WoningNet Boven Groningen, staan minder lang ingeschreven vanwege kortere wachttijden voor een woning in Ten Boer (in vergelijking met de stad Groningen). Voor gelijkwaardige kansen krijgen deze woningzoekenden daarom een compensatie van 5 jaar extra inschrijfduur. Die compensatie is alleen geldig bij het reageren op woningen in voormalig gemeente Ten Boer. Deze compensatie stopt na 5 jaar.

Kan ik met een inschrijving bij Woningnet Groningen op het volledige aanbod reageren?

Ja, u kunt met uw inschrijving op het aanbod in de hele gemeente Groningen reageren.

Alleen voor de woningen in Ten Boer geldt daarbij de compensatie van 5 jaar extra inschrijfduur. Deze compensatie geldt dus niet voor woningen in de stad Groningen en in Haren. 

Ik ben te laat met het invullen van het formulier. Kan ik me alsnog inschrijven bij Woningnet Groningen?

We vragen woningzoekenden voor 24 augustus 09:00 uur het formulier in te vullen. Er is een coulance regeling voor woningzoekenden die te laat reageren. We kunnen tot 1 september 2022 de aangeschreven woningzoekenden van WoningNet Boven Groningen die alsnog een inschrijving bij WoningNet Groningen willen inschrijven. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik heb naast mijn inschrijving bij WoningNet Boven Groningen ook al een inschrijving bij WoningNet Groningen. Wat moet ik doen?

Ook als u al een inschrijving bij WoningNet Groningen heeft dan vragen we u om het online formulier in te vullen. U krijgt namelijk ook een correctie op de inschrijftijd waarmee uw kansen op een woning in de voormalige gemeente Ten Boer ongeveer gelijk blijven aan uw huidige situatie. Als u al een inschrijving heeft in Groningen krijgt u de voor u meest gunstige inschrijfdatum.