Nieuwbouw 18 levensloopwoningen op Vogelzanglocatie Bedum

Header afbeelding

Geplaatst op donderdag 25 juni 2020

Wierden en Borgen start na de bouwvak met de bouw van 18 levensloopbestendige woningen op de oude Vogelzanglocatie aan de Kwekerij in Bedum. De woningen worden naar verwachting medio mei 2021 opgeleverd. Directeur-bestuurder Matthieu van Olffen ondertekende deze week het contract. De woningen worden gebouwd door aannemer Paas B.V.

In 2010 kocht Wierden en Borgen de gesaneerde grond van de voormalige gemeente Bedum. Door de aardbevingsproblematiek liepen de plannen sterke vertraging op. De laatste jaren is gewerkt aan een toekomstbestendig plan. De levensloopwoningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en de basisvoorzieningen, zoals de badkamer, keuken en één slaapkamer bevinden zich op de begane grond van de woning.

Historie Vogelzanglocatie

De woningen worden gebouwd op de voormalige locatie van Vogelzang Trailerbouw. Jan Vogelzang kocht de locatie in 1934 van de failliete vlasfabriek van Aalfs en stichtte er een machinefabriek en trailerbouwbedrijf. In 2008 werd de locatie verkocht aan de gemeente Bedum, die de grond saneerde en verkocht aan Wierden en Borgen.