Start groot onderhoud woningen Molukse Wijk in Hoogkerk

Header afbeelding

Geplaatst op woensdag 12 augustus 2020

Directeur-bestuurder Matthieu van Olffen en aannemer Jorritsma Bouw BV ondertekenden op 12 augustus de aannemingsovereenkomst voor groot onderhoud in Hoogkerk. Wierden en Borgen start deze maand met groot onderhoud van 49 woningen in de Molukse wijk. De werkzaamheden verschillen per woning en kunnen bestaan uit het plaatsen van een nieuw toilet, een nieuwe douche en een nieuwe keuken. Daarnaast worden woningen geïsoleerd, vindt er dakrenovatie plaats en kunnen huurders kiezen voor een uitbouw of een berging achter het huis.

De uitvoerende aannemer van de werkzaamheden is Jorritsma Bouw BV. In mei realiseerden zij twee modelwoningen aan de Industrieweg in Hoogkerk. Begin juni organiseerde Wierden en Borgen een open huis in de modelwoning aan de Industriestraat, zodat huurders een beeld konden krijgen bij de geplande verbeteringen. Het open huis werd druk bezocht, uiteraard met de inachtneming van de 1,5 meter afstand. Huurders waren enthousiast over de modelwoningen.

Vragen en opmerkingen van huurders naar aanleiding van het open huis zijn uitgewerkt en meegenomen in de definitieve plannen. Inmiddels heeft 87% van de huurders een akkoordverklaring getekend voor de aanstaande werkzaamheden. Voor een project  moet minstens 70% van de huurders akkoord gaan met de plannen. Het draagvlak van 87% betekent dat Jorritsma Bouw BV direct van start kan met de werkzaamheden.