Succesvolle start nieuwbouw aan Kwekerij in Bedum

Header afbeelding

Geplaatst op woensdag 30 september 2020

Op woensdag 30 september startte woningcorporatie Wierden en Borgen officieel met de nieuwbouw van 18 woningen aan de Kwekerij in Bedum. Het bouwbord werd in het bijzijn van omwonenden, de wethouder en de aannemer onthuld.

Wierden en Borgen kocht de gesaneerde grond van de voormalige gemeente Bedum. Mede door de aardbevingsproblematiek liepen de plannen vertraging op, maar nu is het einde in zicht. Aannemer Paas B.V. levert medio zomer van 2021 in totaal 18 aardbevingsbestendige, gasloze en energiezuinige levensloopwoningen op. Bij een levensloopwoning bevinden de basisvoorzieningen, zoals de badkamer, de keuken en één slaapkamer, zich op de begane grond. De eerste verdieping bestaat uit twee ruime slaapkamers.

Geluids- en trillingsarm funderen
De funderingspalen gaan bijna zonder geluid en trilling de grond in. Wierden en Borgen maakt bij dit nieuwbouwproject namelijk gebruik van drukpalen. Met deze techniek drukt een funderingsmachine de palen van 23 meter geluids- en trillingsarm in de grond. Omwonenden hebben op deze manier een stuk minder last van de werkzaamheden. De komende twee weken worden er nog ruim 130 drukpalen geplaatst.

Versterkingsopgave Bedum
Wierden en Borgen staat in Bedum voor een grote opgave. De komende vijf jaar worden er 200 woningen verbeterd of vernieuwd. De nieuwbouw aan de Kwekerij sluit aan op deze plannen. De nieuwbouwwoningen aan de Kwekerij kunnen bijvoorbeeld dienst doen als wissel- of logeerwoningen voor huurders die tijdelijk hun huis moeten verlaten.