Tooltip content here Menu

Wat kan je doen voor, tijdens en na storm Poly?

Header afbeelding

Geplaatst op woensdag 5 juli 2023

Vandaag raast storm Poly over het land. Verklein de kans op schade: sluit deuren en ramen en ruim losliggende tuinspullen op. Blijf tijdens de storm binnen en denk om je eigen veiligheid. Zijn er dakpannen losgekomen of is er andere schade? Lees in dit bericht wat je kan doen.

Wat je kan doen vóór de storm

  • Belangrijk: Sluit ramen en deuren. De verzekering dekt geen stormschade veroorzaakt door ramen of deuren die open zijn blijven staan.
  • Ruim losse tuinspullen op, zoals tuinstoelen en fietsen. Zet het binnen of bind het ergens aan vast.

Wat je kan doen tijdens de storm

  • Blijf zoveel mogelijk binnen. Ook als er dakpannen van het dak waaien of er een tak naar beneden komt. Je eigen veiligheid komt altijd op de eerste plek.
  • Wacht met noodvoorzieningen of reparaties tot de storm voorbij is.

Wat je kan doen na de storm

  • Meld stormschade binnen 24 uur bij Wierden en Borgen. De woning is verzekerd tegen stormschade. Let op! Deze verzekering dekt geen schade door onzorgvuldig handelen, bijvoorbeeld als er ramen of deuren open blijven staan.
  • Is er schade ontstaan aan spullen in je woning? Meld dat dan bij je inboedelverzekering.
  • Laat glasschade snel repareren. Lid van het Glasfonds? Dan kan je hiervoor bij Boekema Vastgoedonderhoud terecht. Zo niet? Dan moet je dit zelf regelen.
  • Ruim losgewaaid zwerfafval op.

Schade kunnen we niet altijd meteen oplossen

Bij storm of slecht weer kunnen we niet altijd direct de schade oplossen. Bijvoorbeeld bij lekkage via het dak. We moeten rekening houden met de veiligheid van onze medewerkers. Zodra de wind is gaan liggen maken we een afspraak om het zo snel mogelijk op te lossen. Als er veel meldingen zijn kan het even duren voor je aan de beurt bent. We proberen de meest ernstige schade als eerste te verhelpen. 

Stormschade? Neem dan contact met ons op.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur. Buiten openingstijden kan je contact opnemen met Boekema Vastgoedonderhoud. Het telefoonnummer vind je op de pagina 'Contact'.