Wierden en Borgen gunt Jorritsma Bouw opdracht voor sloop en nieuwbouw in Ten Post

Header afbeelding

Geplaatst op dinsdag 15 september 2020

Op dinsdag 15 september 2020 tekenden Wierden en Borgen en Jorritsma Bouw de overeenkomst voor de sloop van 18 woningen en de nieuwbouw van 16 woningen aan de Jan Zijlstraat en de Oldenhuisstraat in Ten Post. De plannen voor de nieuwbouw zijn ontwikkeld in goed overleg met de huurders. De aannemer is in nauw overleg met de direct betrokken huurders gekozen. De nieuwe woningen zijn in september 2021 klaar.

Jorritsma bouwt aan de Jan Zijlstraat zes flexibele woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond en vier grote eengezinswoningen. Aan de Oldenhuisstraat (tegen over de school) worden zes grote eengezinswoningen gebouwd.

Planning

In september en oktober verhuizen alle nog zittende huurders van de te slopen woningen volgens planning naar hun tijdelijke onderkomen. Daarna starten de voorbereidingen van de sloop. De bouw van de nieuwe woningen start in het eerste kwartaal van 2021.

Versterking Nije Buurt

De eerste resultaten van de omvangrijke versterkingsopgave in Ten Post zijn inmiddels te zien. Alle circa vijftig huurwoningen van Wierden en Borgen in de Nije Buurt in Ten Post worden aardbevingsbestendig en zoveel mogelijk energiezuinig. Deze zomer vond de feestelijke oplevering plaats van 8 versterkte woningen aan de Johan Rengersstraat. Een jaar eerder leverde Wierden en Borgen 8 aardbevingsbestendige woningen aan de Tammingstraat op. In twee fases komen daar nu nog 16 en 18 nieuwe aardbevingsbestendige woningen bij, die in de zomer van 2021 respectievelijk 2022 worden opgeleverd.