Wierden en Borgen levert 8 versterkte huurwoningen op in Ten Post

Header afbeelding

Geplaatst op dinsdag 7 juli 2020

Vanaf 12 juni zijn de vaste bewoners gefaseerd terug verhuisd naar hun aardbevingsbestendige woning, de laatste bewoner heeft afgelopen week de sleutel ontvangen. De betrokken huurders kregen als welkomstgeschenk een vlag, en die hangen ze uit op deze feestelijke dag. De oplevering werd officieel gemarkeerd met korte toespraken van directeur-bestuurder Matthieu van Olffen, wethouder Roeland van der Schaaf en directeur van NCG Peter Spijkerman. De aanwezige zomerse ijskraam zorgde voor een frisse start van de zomer.

Geveke Bouw b.v. startte op 17 februari 2020 met de versterking van acht woningen aan de Johan Rengersstraat. De wanden van de woningen zijn van binnenuit versterkt. Naast de versterking is in elke woning de individuele schade hersteld; alle beschadigde wanden zijn weer helemaal fris opgeleverd, de wandafwerking is in overleg met de bewoners bepaald. Sommige bewoners hebben de lege woning als kans gezien om gelijk in relatief korte tijd zelf hun vloer te vervangen. De woningen zien er weer prachtig uit en het belangrijkste, ze zijn versterkt en veilig.

Versterkingsoperatie Ten Post
Met de oplevering van deze 8 woningen heeft Wierden en Borgen in totaal inmiddels 194 woningen versterkt in diverse dorpen. Daarnaast bouwde de corporatie in Ten Post 8 nieuwe woningen aan de Tammingastraat. Daar komen in twee fases nog 16 en 18 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen bij, die in de zomer van 2021 respectievelijk 2022 worden opgeleverd. De voorbereiding hiervoor zijn inmiddels gestart. 

Samenwerking 
Wierden en Borgen werkt nauw samen met de gemeente en met Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Dit doen we om de toekomstige bouwwerkzaamheden aan alle woningen, huur en particulier, zo goed als mogelijk op elkaar af willen stemmen en overlast zoveel mogelijk  te beperken. Daarnaast zoeken we samen naar kansen die de grootschalige (ver-)bouwing in Ten Post biedt om andere activiteiten in het dorp aan te pakken, zoals de inrichting van de openbare ruimte en energieambities.

Oplevering Ten Post 3

"Ik heb er vertrouwen in dat we de plannen de komende jaren samen met huurders, en in nauwe samenspraak met gemeente en NCG, op een goede manier kunnen gaan uitwerken. Zodat iedereen weer kan wonen in een goede, veilige, betaalbare en duurzame woning. Daar staan wij voor."

Matthieu van Olffen (links)
Directeur Wierden en Borgen