Contactwoning voor huurders in Loppersum geopend

In Loppersum hebben we een woning ingericht als contactpunt voor onze huurders. Op woensdag 1 mei hebben we deze contactwoning geopend. Vanaf nu kunnen huurders van Wierden en Borgen in Loppersum hier terecht met hun vragen, ideeën en suggesties. We hebben deze contactwoning ingericht zodat huurders op een laagdrempelige manier in gesprek kunnen met onze woonconsulenten. Woonconsulent Wessel Holman: "Bewoners vinden het fijn dat er nu een plek is waar ze gemakkelijk naartoe kunnen. Ook voor ons is het fijn om met onze huurders te praten. Zo kunnen we horen wat hen bezighoudt en welke vragen ze hebben en kunnen we rekening houden met wat zij belangrijk vinden."

Vragen, suggesties en ideeën
Huurders zijn elke donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie en om hun vragen, suggesties en tips te bespreken. In de woonkamer hangt een ideeënbord waarop ze hun ideeën en suggesties kunnen schrijven. De eerste tips staan al genoteerd! Vanzelfsprekend kunnen huurders ook buiten de openingstijden een afspraak maken met een woonconsulent. En via de brievenbus kunnen ze een bericht voor ons achterlaten. Tijdens de opening hebben we al met een aantal huurders gesproken. We hebben het gehad over de versterkte woningen, de nieuwbouw aan de Badweg en de plannen waaraan wij werken in Loppersum. 

Speciaal bezoek
We kregen ook heel speciaal bezoek. De oorspronkelijke bewoonster van de woning, mevrouw Nanninga, kwam langs om te kijken hoe we haar voormalige woning nu gebruiken. De heer en mevrouw Nanninga woonden 57 jaar in deze woning. Hun vier kinderen werden er geboren en groeiden er op. Als vanouds kwam mevrouw via de achterdeur binnen. Haar man was vroeger loodgieter en plaatste de geiser en alle kachels zelf. Ze had zelfs nog een nieuwe batterij meegenomen voor in de geiser. Mevrouw Nanninga: "Ik vind het heel mooi dat onze woning nu hiervoor wordt gebruikt. Wij hebben hier altijd met veel plezier gewoond." Een half jaar geleden verhuisde het echtpaar naar een appartement in het centrum. "Ook daar wonen we met veel plezier."

Adres en openingstijden
De contactwoning staat aan de Verbindingsweg 2 in Loppersum. De woning is welke donderdag geopend van 14.30 tot 16.30 uur of op afspraak. Als er een woonconsulent aanwezig is, hangt de vlag aan de gevel.

Woonconsulent Wessel Holman en mevrouw Nanninga bij de Contactwoning in Loppersum.

Woonconsulent Wessel Holman en mevrouw Nanninga bij de contactwoning in Loppersum.

Overzicht