Geen huurverhoging voor huurders Wierden en Borgen

Positief nieuws voor de ruim 7.000 huurders van Wierden en Borgen. We hebben, in overleg met de huurdersorganisaties, besloten om de huur op 1 juli 2018 niet te verhogen. Wierden en Borgen wijkt hiermee af van de landelijke richtlijn. De overheid heeft namelijk bepaald dat de huren in 2018 gemiddeld met maximaal 2,4% mogen stijgen. Wierden en Borgen vindt dat huurders door alle onzekerheid rond de aardbevingen en de versterkingsoperatie wel een positief lichtpuntje kunnen gebruiken. Alle huurders van Wierden en Borgen hebben daarom afgelopen week een brief ontvangen, waarin staat dat de huur komend jaar niet verhoogd wordt.

Onduidelijkheid door aardbevingen

“De gaskraan in Groningen gaat versneld dicht. Dat is op zich goed nieuws. Toch zijn de aardbevingsproblemen daarmee nog niet opgelost. Er blijft onzekerheid, bijvoorbeeld over de vraag of de huurwoningen in het aardbevingsgebied nog steeds verstevigd moeten worden. Door alle onzekerheid moest Wierden en Borgen in de afgelopen periode noodgedwongen de rem zetten op het geplande onderhoud bij een deel van de huurwoningen in het centrum van het aardbevingsgebied, maar ook daarbuiten. Wij hebben daarom, in overleg met de huurdersorganisaties, besloten om dit jaar geen huurverhoging te vragen”, zegt directeur Rinze Kramer.

Huurdersorganisaties denken mee

De vier huurdersverenigingen van Wierden en Borgen zijn nauw betrokken geweest bij de keuze om in het komende jaar geen huurverhoging te vragen. De huurdersorganisaties denken regelmatig mee over belangrijke beleidszaken en nieuwe ontwikkelingen. De woningcorporatie is erg blij met de betrokkenheid en inbreng van de huurdersorganisaties. Bij Wierden en Borgen zijn vier huurdersorganisaties die de belangen van de huurders vertegenwoordigen: De Huurder (gemeente Loppersum en Eemsmond), De Marne – de Terpen (gemeente de Marne en Winsum), Huurdersplatform Bedum - Ten Boer (gemeente Bedum en Ten Boer) en huurdersvereniging Hoogkerk - Noorddijk (gemeente Groningen).

Overzicht