Succesvolle aftrap nieuwbouw Beatrixstraat in Leens

Nog dit jaar start aannemersbedrijf Paas B.V. uit Nieuw Buinen met de nieuwbouw van acht bungalows en vier flexwoningen aan de Prinses Beatrixstraat in Leens. Met de officiƫle onthulling van het bouwbord op 19 november gaat het project na een vertraging van drie jaar nu echt van start. Paas B.V. start in december met de eerste bouwwerkzaamheden op het terrein.


Inloopbijeenkomst voor buurtbewoners

Omwonenden van het bouwterrein hadden grote interesse voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 19 november. Het oudste lid van huurdersvereniging De Marne-De Terpen onthulde tijdens de bijeenkomst het bouwbord van het project. De door Wierden en Borgen gepresenteerde plannen werden enthousiast ontvangen door de aanwezigen. Na de presentatie konden buurtbewoners in gesprek gaan met woonconsulenten van Wierden en Borgen en gaf de aannemer uitleg over het bouwproces.


Nieuwbouw van 8 bungalows en 4 flexwoningen

Wierden en Borgen bouwt acht nieuwe energiezuinige bungalows aan de Beatrixstraat en vier energiezuinige flexwoningen aan de Van Iperensingel en de Prins Bernhardstraat in Leens. De woningen hebben alle voorzieningen, zoals de badkamer, keuken en een slaapkamer op de begane grond en zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. De flexwoningen hebben daarnaast nog slaapkamers op de eerste verdieping en zijn daarmee ook geschikt voor gezinnen. Goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor zeer energiezuinige woningen.

Overzicht