Werkzaamheden schimmel- en vochtproblemen gestart

Wierden en Borgen is in Bedum begonnen met de werkzaamheden om schimmel- en vochtproblemen te verhelpen. De werkzaamheden zijn deze maand aan de Prof. Ridderbosstraat gestart. In februari zijn de huurwoningen aan de Prof. Mekelstraat en Boermastraat aan de beurt. Tenslotte worden ook de woningen in de Zeeheldenbuurt en het Burchtplein en de Almastraat aangepakt. Naar verwachting worden de werkzaamheden daarmee in maart afgerond.

171 woningen, 116 reacties

In totaal hebben 171 bewoners in Bedum een aanbod ontvangen om werkzaamheden uit te laten voeren. Wierden en Borgen ontving van 116 bewoners een reactie, waarvan 91 bewoners uiteindelijk gebruikmaken van het aanbod om werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het verwijderen van schimmel op wanden en plafonds, het aanbrengen van schimmelwerende verf op wanden en plafonds en het plaatsen van mechanische ventilatie.

Drie dagen per woning

De werkzaamheden duren gemiddeld drie dagen per woning. De bedrijven die de werkzaamheden uitvoeren (schilder, aannemer en installateur) plannen afspraken met de bewoners en nemen de werkzaamheden met hen door.

Voorbeeldwoning

De bewoners ontvangen een uitnodiging om een voorbeeldwoning te bekijken, waar te zien is hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is deze voorbeeldwoning ook beschikbaar als tijdelijke rustruimte voor de bewoners. Zo kunnen bewoners die daar behoefte aan hebben overdag tijdelijk uitwijken naar een rustige omgeving.

Rapportcijfer 6,7

Wierden en Borgen heeft de bewoners gevraagd om een rapportcijfer te geven voor de werkzaamheden. Uit alle reacties scoort het voorstel voorlopig een 6,7. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond vraagt Wierden en Borgen de bewoners opnieuw om een rapportcijfer te geven.

Vragen, opmerkingen, suggesties

Wierden en Borgen staat altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties. In dat geval kunnen bewoners contact met ons opnemen.
 

 
 
 
 

Overzicht