Onderdendam: Stadsweg

Aan de Stadsweg in Onderdendam bouwen we zes levensloopwoningen voor de sociale verhuur vanuit een pilotproject 'dorpseigen bouwen'.

Wierden en Borgen doet in Onderdendam mee aan het pilotproject 'dorpseigen bouwen'. Dit project is een initiatief van de gemeente Bedum en de NCG. Het doel van deze pilot is om een project te ontwikkelen dat in meer dorpen toegepast kan worden. De woningen moeten bijvoorbeeld passen in het dorpsbeeld, moeten aardbevingsbestendig zijn en bij voorkeur zeer energiezuinig.

De zes woningen aan de Stadsweg bestaan uit drie stuks 2-onder-één-kap levensloopwoningen. In dit compacte type zijn alle voorzieningen op de begane grond gesitueerd. De woningen zijn geschikt voor senioren en kleine gezinshuishoudens.

De verdieping kan bestaan uit een tweede slaapkamer met een optie tot derde slaapkamer. De woningen zijn in de basis voorzien van een plattegrond waarbij een uitbreiding van een aangebouwde berging mogelijk is. In de huidige opzet zijn de woningen voorzien van gastentoilet en losse houten berging. De plattegrond is echter flexibel in te delen waardoor meerder indelingen mogelijk zijn.

Details

Aanbod
Projecten
Type
Nieuwbouw
Status
In voorbereiding
Adres
stadweg
Plaats
Onderdendam
Extra informatie
Pilot 'dorpseigen bouwen'
Start werkzaamheden
eind 2019
Opleverdatum
eind 2020
Aantal eenheden
6
Type woning
System.Linq.Enumerable+WhereSelectArrayIterator`2[System.String,System.String]
Architect
HJK Architecten
Doelgroep
senioren, kleine gezinnen