Ten Boer

Vanwege de aardbevingen moeten in het dorp Ten Boer huurwoningen aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan worden aangepakt. De oude woningen worden gesloopt en hier komen 14 nieuwe woningen voor terug. De plannen hiervoor werkt Wierden en Borgen stap voor stap uit, in goed overleg met de betrokken bewoners. Daarnaast bouwen we 10 nieuwe eengezinswoningen aan de Standwerker.

Opgave Wierden en Borgen in Ten Boer - lees verder onder de overzichtskaart

Standwerker

Aan de Standwerker bouwt Wierden en Borgen 10 nieuwe eengezinswoningen. De nieuwe woningen zijn naar verwachting eind 2021 klaar en worden in eerste instantie gebruikt voor de (tijdelijke) huisvesting van de bewoners van de Ommelanderstraat/Blinkerdlaan. 

Klik hier voor:

Ommelanderstraat/Blinkerdlaan

De bewoners van zestien woningen aan de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan zijn in maart 2020 geïnformeerd over de voorgenomen sloop- en nieuwbouw van de woningen. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 gesloopt, de nieuwe woningen zijn in januari 2023 klaar. De plannen voor de nieuwbouw worden ontwikkeld in overleg met een projectcommissie van bewoners.

Actueel

2021

 • Eind februari organiseren wij een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Ommelanderstraat/Blinkerdlaan. Ook gaan we halverwege februari individueel in gesprek met de bewoners die permanent naar de Standwerker willen verhuizen.
 • Begin februari 2021 is de eerste Woonupdate voor Ten Boer bij de bewoners aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan bezorgd.

2020

 • Eind december 2020 hebben de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan een brief ontvangen van Wierden en Borgen waarin officieel de ingangsdatum van het sociaal plan is aangegeven. Vanaf 1 januari 2021 maken deze bewoners aanspraak op het sociaal plan.
 • In november/december 2020 hebben wij (woonconsulent & projectleider) individuele gesprekken gevoerd met de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. In dit gesprek werden de nieuwbouwplannen en stedenbouwkundige voorstellen van de gemeente voor de nieuwe woningen besproken. We hebben input op de plannen opgehaald bij de bewoners. Ook werd een vooruitblik gegeven op het sociaal plan, de nieuwe ministeriële regelingen kwamen aan bod en we bespraken de individuele (woon)wensen nogmaals.
 • Op 20 oktober hebben wij de tweede bijeenkomst met de projectcommissie gehad. In verband met de corona situatie was dit een digitale bijeenkomst. Deze bijeenkomst stond ik het teken van het sociaal plan en de woonwensen.
 • Op dinsdag 6 oktober 2020 was Wierden en Borgen vanaf 15 uur aanwezig op de weekmarkt in Ten Boer om vragen te beantwoorden over de ontwikkelingen in de buurt. 
 • Op woensdag 30 september 2020 brachten wij een nieuwsbrief uit over de nieuwbouwplannen aan de Standwerker. Deze is huis-aan-huis verspreid bij circa 150 omwonenden.


  Wierden en Borgen op de weekmarkt in Ten Boer.
 • Op 8 september hebben wij de eerste bijeenkomst met de projectcommissie gehad in het dorpshuis. We hebben de verschillende woningtypes doorgenomen, de uitgangspunten van de Gemeente Groningen, de uitgangspunten/ toekomst van Wierden en Borgen en de aanstaande nieuwbouw aan de Standwerker
 • In juni 2020 hebben wij per blok gesproken met de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.
 • In maart 2020 hebben wij een kennismakingsgesprek gehad tussen projectteam Ten Boer van Wierden en Borgen & de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

   

Details

Aanbod
Projecten
Type
Nieuwbouw
Plaats
Ten Boer
Aantal eenheden
10