Bedum 200: Woningverbetering Zeeheldenbuurt, Professorenbuurt en Borgenbuurt

Header afbeelding

In Bedum krijgen 84 huurwoningen in de Zeeheldenbuurt, de Professorenbuurt en de Borgenbuurt een grondige opknapbeurt. Alle woningen worden verduurzaamd en verbeterd. 76 woningen krijgen een compleet ‘nieuwe jas’ om de woning. Het casco van de woning blijft staan en krijgt nieuwe gevels met isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe daken, vloerisolatie en een nieuwe berging. Elke woning krijgt zes zonnepanelen. De bewoners keren terug in een comfortabele woning met lagere energielasten.

 

Project in het kort

 • Verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen
 • Zeeheldenbuurt, Professorenbuurt, Borgenbuurt
Wiebo vakman

Voortgang

 • In uitvoering
 • Oplevering zomer 2021
Op Stee Wierden&Borgen Lsfotografie 140

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Benno Jacobs
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Barbera

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Wat doen we waar?

Professorenbuurt

Kaarte Professorenbuurt

Woningverbetering bewoonde staat

 • Ridderbosstraat 5-15 (in uitvoering)
 • Boermastraat 23-25 (uitgesteld iom bewoners)

Woningverbetering onbewoonde staat

 • Ridderbosstraat 37-51 (start juni 2021)
 • Ridderbosstraat 53-59 (start juni 2021)
 • Ridderbosstraat 24-34 (start augustus 2021)

Zeeheldenbuurt

Kaartje Zeeheldenbuurt

Woningverbetering onbewoonde staat

 • Karel Doormanstraat 22-28 (in uitvoering)
 • Karel Doormanstraat 14-21 (in uitvoering)
 • Van Speykstraat oneven (start voorjaar 2022)

Borgenbuurt

Kaartje Borgenbuurt

Woningverbetering onbewoonde staat

 • Witsenborgstraat (start tweede helft 2021/begin 2022)

Recente updates

vrijdag 15 oktober 2021

Een visje happen

De woningen zijn af en dat mag gevierd worden.

Op woensdag 13 oktober hebben we met z'n allen een heerlijk visje kunnen eten. Bewoners van de Karel Doormanstraat, de huurdersvereniging, mensen van Boekema en van Wierden en Borgen, iedereen was welkom. Ook hebben alle bewoners nog een plantenpakket gekregen. De tuinen zien er straks waarschijnlijk nog mooier uit.

Alle bewoners, bedankt voor het geduld en vertrouwen en veel woonplezier in uw verbeterde woning.

maandag 4 oktober 2021

Het 1e blok aan de Prof. Ridderbosstraat is klaar

De eerste woningen aan de Prof. Ridderbosstraat zijn gereed en wat staan ze er mooi bij!

Afgelopen maandag konden de bewoners hun sleutels weer in ontvangst nemen. Blije gezichten, eindelijk weer terug naar huis. De woningen hebben een complete metamorfose gekregen en zijn grondig gerenoveerd. Met de winter in aantocht zitten deze bewoners er straks gelukkig lekker warm bij.

dinsdag 7 september 2021

Voortgang

De vakantie ligt alweer even achter ons. De Karel Doormanstraat is volledig opgeleverd. De laatste opleverpunten worden nu opgelost. De bewoners aan de Ridderbosstraat mogen kleuren kiezen voor sommige wanden. Ook worden er mooie keukens uitgezocht door de bewoners. De oplevering van deze woningen komt steeds dichterbij!

woensdag 21 juli 2021

Bouwvakantie en vakantiegroet

De bouwvakvakantie staat voor de deur. Dit betekent dat vanaf maandag 26 juli t/m zondag 15 augustus geen werkzaamheden worden uitgevoerd. De bouwplaats sluiten we af. De hekken gaan op slot. Alle woningen worden goed afgesloten. Na de bouwvakantie starten we natuurlijk gewoon weer op.

We wensen u een fijne vakantie en tot over een paar weken!

woensdag 7 juli 2021

Woningverbetering in bewoonde staat afgerond

Er was wat tegenslag met de kozijnen, maar de woningen zijn nu echt bijna af. Deze woningen aan de Ridderbosstraat zijn in bewoonde staat verbeterd. Deze week worden de lekdorpels geplaatst. Die voorkomen dat vuil en regenwater langs de gevel van de woning de muur inloopt. En dat is maar goed ook, want kijk eens hoe mooi het er nu uitziet.

dinsdag 6 juli 2021

De Karel Doormanstraat wordt bijna opgeleverd!

Tientallen liters verf, bakken vol cement en honderden uren inzet van alle bouwvakkers. Er is heel veel energie in de woningen gestopt om ze weer gereed te maken voor hun bewoners. Nu is het bijna af.
Deze week worden de eerste woningen opgeleverd. Volgende week volgen nog een aantal woningen. We hopen dat alle bewoners met veel plezier terugkeren in hun vernieuwde en verbeterde woning.

maandag 28 juni 2021

Start werkzaamheden Ridderbosstraat

Tijdelijk naar een wisselwoning en je huurwoning in de steigers. Voor de bewoners van de Ridderbosstraat is het zover. Boekema Vastgoedonderhoud is hier gestart met de woningverbetering van 18 woningen. De aanpak vindt gefaseerd plaats, waarbij de laatste woningen vlak na de bouwvakantie worden opgestart.

donderdag 27 mei 2021

Samen op weg naar de verduurzaming van 84 woningen!

We zijn al even aan de gang in Bedum, dus het werd inmiddels wel tijd voor een klein foto-moment. Gelukkig kan er inmiddels weer wat meer!

Met gepaste trots presenteren wij het (bijna complete) projectteam, inclusief mooi bouwdoek.

 

dinsdag 18 mei 2021

Ridderbosstraat 70% akkoord

Goed nieuws! De bewoners van de Ridderbosstraat zijn blij met onze plannen voor hun woning en bijna iedereen heeft inmiddels akkoord gegeven. Wij gaan verder met de voorbereidingen en leveren straks een aantal keurige nette woningen op.

woensdag 28 april 2021

Dronevideo van werkzaamheden Karel Doormanstraat

Beelden uit de lucht van de werkzaamheden aan de Karel Doormanstraat. Beelden zijn gemaakt op 28 april 2021.

maandag 12 april 2021

Renovatie aan de Karel Doormanstraat

We zijn begonnen met de renovatie van de Karel Doormanstraat. Deze woningen worden ingrijpend gerenoveerd. Daarom verhuizen de bewoners tijdelijk naar een ingerichte wisselwoning. Als de werkzaamheden zijn afgerond keren de bewoners terug in een comfortabele en energiezuinige woning.

De foto is gemaakt tijdens de werkzaamheden

woensdag 3 maart 2021

Start project 84 woningen Bedum

Deze week startte Boekema met het plaatsen van steigers bij het eerste blok van de Professor Ridderbosstraat. Hiermee hebben we een officiële start gemaakt met de verduurzaming en verbetering van de eerste 84 woningen uit het oorspronkelijke Bedum 200 project. 

woensdag 3 februari 2021

Tekenen overeenkomst 84 woningen

Op woensdagochtend 3 februari ondertekenden Hans Boekema (directeur Boekema Vastgoed) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen in Bedum.

Toon meer resultaten

Welkom in de contactwoning

Heeft u vragen en wilt u persoonlijk contact met uw woonconsulent? We zijn in de buurt! Aan de Abel Tasmanstraat 15 organiseren wij vanaf 10 mei elke maandag van 14:30 - 16:30 uur een inloopmiddag.

Benno of Jason helpt u verder met al uw vragen. Door de coronamaatregelen kunt u niet tegelijkertijd met uw buren in de woning aanwezig zijn. Ziet u dat er al een bewoner aanwezig is in de woning? Wacht u gerust even buiten, u bent vast snel aan de beurt.

Komt u liever op afspraak? Neem dan contact met ons op.

Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van het project Bedum 200: Woningverbetering 84 woningen? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.