Bedum 200: Woningverbetering Zeeheldenbuurt, Professorenbuurt en Borgenbuurt

Header afbeelding

In Bedum krijgen 84 huurwoningen in de Zeeheldenbuurt, de Professorenbuurt en de Borgenbuurt een grondige opknapbeurt. Alle woningen worden verduurzaamd en verbeterd. 76 woningen krijgen een compleet ‘nieuwe jas’ om de woning. Het casco van de woning blijft staan en krijgt nieuwe gevels met isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe daken, vloerisolatie en een nieuwe berging. Elke woning krijgt zes zonnepanelen. De bewoners keren terug in een comfortabele woning met lagere energielasten.

 

Wiebo vakman

Voortgang

  • Gereed
Op Stee Wierden&Borgen Lsfotografie 140

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Benno Jacobs
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Whatsapp Image 2021 09 23 At 14.31.42 (1)

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Stefan Praamstra
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactwoning Bedum

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met je woonconsulent? We zijn in de buurt! Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Benno of Stefan helpt je verder met al je vragen. Je kunt ons bereiken via ons algemene nummer (050) 402 3750 of via email woonpunt@wierdenenborgen.nl.

Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het project Bedum 200: Woningverbetering 84 woningen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Recente updates

woensdag 28 december 2022

We zijn klaar!

Alle bewoners van de Bedum 84 hebben kerst gevierd in hun gerenoveerde woning. Ook de laatste straat van dit project, de van Speykstraat, is gerenoveerd. Dit hebben we samen met deze bewoners gevierd onder het genot van een lekkere oliebol. Ook hebben alle bewoners een kerstpakketje gekregen, met lekkers uit de provincie. Begin 2023 pakt Boekema de laatste opleverpunten op en dan is de Bedum 84 officieel afgerond. 

dinsdag 11 oktober 2022

De laatste loodjes

Deze week worden de eerste woningen aan de van Speykstraat opgeleverd. Boekema is aan het afschalen met personeel, dit omdat er minder werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. Ook aan de Boermastraat het laatste blokje van het Bedum 84 project zijn de werkzaamheden volop gaande.

donderdag 1 september 2022

De woningverbetering is bijna klaar

We nader zo langzamerhand het einde van het project. De laatste bewoners zijn nu aan het verhuizen naar een wisselwoning. Aan de van Speykstraat wordt nu volop gewerkt aan het weer opbouwen van de woningen. De metselaar is aan de van Speykstraat 11 t/m 17 gestart met zijn werkzaamheden.

dinsdag 30 augustus 2022

Back to work

De vakantie is voorbij en de koffers kunnen weer naar zolder. Inmiddels is Boekema begonnen in de van Speykstraat en binnenkort starten de werkzaamheden heden in de Prof. Boermastraat. 19 september start het spreekuur weer. Deze zal gehouden worden in de nieuwe contactwoning aan de De Ruyterstraat 3. Komt gerust langs als u vragen heeft.

woensdag 27 juli 2022

Zon, ijs en blije bewoners

De Witsenborgstraat is afgerond. De laatste bewoners verhuizen binnenkort terug. En dat mogen we vieren! Een echte italiaanse ijscokar met heerlijk vers ijs. En daar genoten bewoners, bouwvakkers en de mensen van kantoor van.

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

maandag 18 juli 2022

Nieuwe Woonupdate Bedum Special

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

vrijdag 8 juli 2022

De laatste 15 woningen.

Voor de zomervakantie zal Boekema de Witsenbogstraat verlaten en gaan de bewoners weer naar hun eigen woning. Boekema is nu volop aan het werk aan de Van Speykstraat. De sloopwerkzaamheden aan het eerste blok zijn nu klaar. De begane grondvloeren zijn eruit gesloopt en de buitenste gevelstenen zijn verwijderd. En is er gestart met het isoleren van de buitenmuren. En dan blijven er nog twee woningen over aan de Prof. Boermastraat. Deze woningen zullen aansluiten verduurzaamd worden.

woensdag 4 mei 2022

Steen 500e woning terug geplaatst

Dinsdag 3 mei 2022 is het tableau 500e huurwoning van toenmalige bouwvereniging Bedum teruggeplaatst aan de Witsenborgstraat 14.

donderdag 7 april 2022

Kroketten en frikadellen

Ze zijn blij, heel blij! De bewoners van de Witsenborgstraat hebben aannemer Boekema hartelijk bedankt voor de renovatie van hun woningen. Als dank heeft de straat hen getrakteerd op kroketten en frikadellen. Hoe tof is dat!

dinsdag 5 april 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate!

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

dinsdag 15 maart 2022

De Witsenborgstraat in één beeld gevangen

Het contrast kan bijna niet groter. Aan de linkerzijde zijn de woningen gerenoveerd. Rechts achterin zijn ze nog druk bezig en staan de woningen 'in hun hemd'. De woningen rechts voor wachten nog op de ingrijpende renovatie.

maandag 14 maart 2022

In veiligheid gebracht

We gaan terug naar het jaar 1965. Wist u dat Witsenborgstraat 14 in dat jaar de 500e huurwoning was van de toenmalige bouwvereniging Bedum? Er is toen een tableau van keramist Elly Nieboer in de gevel van de woning Witsenborgstraat 14 aangebracht. Dit willen we natuurlijk behouden. Boekema heeft het tableau er onlangs veilig uit gehaald. In de nieuwe gevel krijgt deze straks weer een mooie plek.

vrijdag 28 januari 2022

Update werkzaamheden Witsenborgstraat

Volgende week worden de eerste woningen opgeleverd aan de bewoners van de Witsenborgstraat. Ondertussen wordt er nog hard gewerkt in het middelste blok- volgende week komt het dak erop. Tevens zijn vorige week zijn de sloopwerkzaamheden begonnen aan het derde blok van de Witsenborgstraat. De bouwketen van de aannemer en onder aannemers zijn verplaatst na de afronding van de Professor Ridderbosstraat.

vrijdag 28 januari 2022

Werkzaamheden zijn afgerond aan de Professor Ridderbosstraat

De werkzaamheden aan de Professor Ridderbosstraat zijn afgerond. De bewoners zijn in december teruggekeerd in hun warme vernieuwde woning. De tuinen moeten nog bloeien maar dat zal straks met warmer weer een stuk sneller gaan.

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

dinsdag 23 november 2021

Oplevering woningen Professor Ridderbosstraat

Deze week leverden we 4 woningen op aan de professor Ridderbosstraat. Boekema is hier nog wel bezig met de laatste loodjes, zoals het netjes maken van de tuinen en de bestrating. Nu gaan we verder met de resterende huizen in het laatste blok, zodat ook deze mensen Kerst kunnen vieren in hun vernieuwde huis!

donderdag 4 november 2021

Woonupdate Bedum

"Wij zijn opgelicht. Er is niets over van de vergoeding" Lees het interview met mevrouw Tsjaleva in de nieuwste woonupdate over de projecten in Bedum. Huurders kregen de Woonupdate deze week thuisgestuurd. U vindt er ook een nieuw overzicht van de planning en info over de oplevering van verschillende woningen (zowel nieuwbouw als renovatie). Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

vrijdag 15 oktober 2021

Een visje happen

De woningen zijn af en dat mag gevierd worden.

Op woensdag 13 oktober hebben we met z'n allen een heerlijk visje kunnen eten. Bewoners van de Karel Doormanstraat, de huurdersvereniging, mensen van Boekema en van Wierden en Borgen, iedereen was welkom. Ook hebben alle bewoners nog een plantenpakket gekregen. De tuinen zien er straks waarschijnlijk nog mooier uit.

Alle bewoners, bedankt voor het geduld en vertrouwen en veel woonplezier in uw verbeterde woning.

maandag 4 oktober 2021

Het 1e blok aan de Prof. Ridderbosstraat is klaar

De eerste woningen aan de Prof. Ridderbosstraat zijn gereed en wat staan ze er mooi bij!

Afgelopen maandag konden de bewoners hun sleutels weer in ontvangst nemen. Blije gezichten, eindelijk weer terug naar huis. De woningen hebben een complete metamorfose gekregen en zijn grondig gerenoveerd. Met de winter in aantocht zitten deze bewoners er straks gelukkig lekker warm bij.

dinsdag 7 september 2021

Voortgang

De vakantie ligt alweer even achter ons. De Karel Doormanstraat is volledig opgeleverd. De laatste opleverpunten worden nu opgelost. De bewoners aan de Ridderbosstraat mogen kleuren kiezen voor sommige wanden. Ook worden er mooie keukens uitgezocht door de bewoners. De oplevering van deze woningen komt steeds dichterbij!

woensdag 21 juli 2021

Bouwvakantie en vakantiegroet

De bouwvakvakantie staat voor de deur. Dit betekent dat vanaf maandag 26 juli t/m zondag 15 augustus geen werkzaamheden worden uitgevoerd. De bouwplaats sluiten we af. De hekken gaan op slot. Alle woningen worden goed afgesloten. Na de bouwvakantie starten we natuurlijk gewoon weer op.

We wensen u een fijne vakantie en tot over een paar weken!

woensdag 7 juli 2021

Woningverbetering in bewoonde staat afgerond

Er was wat tegenslag met de kozijnen, maar de woningen zijn nu echt bijna af. Deze woningen aan de Ridderbosstraat zijn in bewoonde staat verbeterd. Deze week worden de lekdorpels geplaatst. Die voorkomen dat vuil en regenwater langs de gevel van de woning de muur inloopt. En dat is maar goed ook, want kijk eens hoe mooi het er nu uitziet.

dinsdag 6 juli 2021

De Karel Doormanstraat wordt bijna opgeleverd!

Tientallen liters verf, bakken vol cement en honderden uren inzet van alle bouwvakkers. Er is heel veel energie in de woningen gestopt om ze weer gereed te maken voor hun bewoners. Nu is het bijna af.
Deze week worden de eerste woningen opgeleverd. Volgende week volgen nog een aantal woningen. We hopen dat alle bewoners met veel plezier terugkeren in hun vernieuwde en verbeterde woning.

maandag 28 juni 2021

Start werkzaamheden Ridderbosstraat

Tijdelijk naar een wisselwoning en je huurwoning in de steigers. Voor de bewoners van de Ridderbosstraat is het zover. Boekema Vastgoedonderhoud is hier gestart met de woningverbetering van 18 woningen. De aanpak vindt gefaseerd plaats, waarbij de laatste woningen vlak na de bouwvakantie worden opgestart.

donderdag 27 mei 2021

Samen op weg naar de verduurzaming van 84 woningen!

We zijn al even aan de gang in Bedum, dus het werd inmiddels wel tijd voor een klein foto-moment. Gelukkig kan er inmiddels weer wat meer!

Met gepaste trots presenteren wij het (bijna complete) projectteam, inclusief mooi bouwdoek.

 

dinsdag 18 mei 2021

Ridderbosstraat 70% akkoord

Goed nieuws! De bewoners van de Ridderbosstraat zijn blij met onze plannen voor hun woning en bijna iedereen heeft inmiddels akkoord gegeven. Wij gaan verder met de voorbereidingen en leveren straks een aantal keurige nette woningen op.

woensdag 28 april 2021

Dronevideo van werkzaamheden Karel Doormanstraat

Beelden uit de lucht van de werkzaamheden aan de Karel Doormanstraat. Beelden zijn gemaakt op 28 april 2021.

maandag 12 april 2021

Renovatie aan de Karel Doormanstraat

We zijn begonnen met de renovatie van de Karel Doormanstraat. Deze woningen worden ingrijpend gerenoveerd. Daarom verhuizen de bewoners tijdelijk naar een ingerichte wisselwoning. Als de werkzaamheden zijn afgerond keren de bewoners terug in een comfortabele en energiezuinige woning.

De foto is gemaakt tijdens de werkzaamheden

woensdag 3 maart 2021

Start project 84 woningen Bedum

Deze week startte Boekema met het plaatsen van steigers bij het eerste blok van de Professor Ridderbosstraat. Hiermee hebben we een officiële start gemaakt met de verduurzaming en verbetering van de eerste 84 woningen uit het oorspronkelijke Bedum 200 project. 

woensdag 3 februari 2021

Tekenen overeenkomst 84 woningen

Op woensdagochtend 3 februari ondertekenden Hans Boekema (directeur Boekema Vastgoed) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen in Bedum.

Toon meer resultaten

Wat doen we waar?

Professorenbuurt

Kaartje Professorenbuurt

Woningverbetering bewoonde staat

  • Ridderbosstraat 5-15 (gereed)
  • Boermastraat 23-25 (gereed)

Woningverbetering onbewoonde staat

  • Ridderbosstraat 37-51 (gereed)
  • Ridderbosstraat 53-59 (gereed)
  • Ridderbosstraat 24-34 (gereed)

Zeeheldenbuurt

Kaartje Zeeheldenbuurt

Woningverbetering onbewoonde staat

  • Karel Doormanstraat 22-28 (gereed)
  • Karel Doormanstraat 14-21 (gereed)
  • Van Speykstraat oneven (gereed)

Borgenbuurt

Kaartje Borgenbuurt

Woningverbetering onbewoonde staat

  • Witsenborgstraat (gereed)