Tooltip content here Menu

Oosterhoogebrug

Header afbeelding

Project in het kort

  • Onderhoud aan kozijnen, schilderwerk, voegen en meterkast
  • Plaatsen zonnepanelen
  • Aanbrengen isolatie en plaatsen dubbel glas
  • Waar nodig vervangen van dakramen, toilet, keuken, badkamer en CV-ketel
Wiebo vakman

Voortgang

  • Het project is afgerond
Paula Zuidema (1)

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust!

Paula Zuidema 
Woonconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl

De werkzaamheden

Wij hebben 220 woningen aan de Speenkruidstraat en de Orchideestraat in Oosterhoogebrug (Groningen) grondig aangepakt. We hebben ervoor gezorgd dat de woningen weer voldoen aan de eisen van nu. We hebben onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zonnepanelen geplaatst op de woningen en de woningen zijn goed geïsoleerd. Dit hebben we samen en in goed overleg met de bewoners gedaan. 

Recente updates

dinsdag 12 september 2023

Projectcommissie bedankt!

De Projectcommissie van de Oosterhoogebrug heeft veel tijd en energie gestoken in het project. Wij hebben ze daar hartelijk voor bedankt met een bloemetje en waarderen de input die ze hebben gegeven. Hiermee is het project helemaal klaar en wensen we alle bewoners veel woonplezier in de gerenoveerde en verduurzaamde woning.

donderdag 25 augustus 2022

Onderzoek vloerisolatie

Omdat de situatie per woning teveel verschilt, kiezen we ervoor om elke woning afzonderlijk te beoordelen. Hiervoor komen wij in de komende periode bij je langs. Lenferink maakt hiervoor een afspraak met je. Daarna hoor je van Lenferink wat het plan van aanpak wordt. Alle woningen krijgen de best passende vorm van isolatie onder de vloer.

donderdag 25 augustus 2022

We zijn weer begonnen en update spreekuur

De bouwvak is weer afgelopen. Lenferink is weer druk bezig in de wijk Oosterhoogebrug. We zijn gestart met fase 10. Let op! Het spreekuur is gewijzigd. Het spreekuur is nu: elke dinsdag van 15:00 uur tot 16:00 uur.

woensdag 17 augustus 2022

Graag horen we je mening over de renovatie

Heb je het evaluatieformulier nog niet ingevuld? Dan kan dat nog steeds via deze link! https://www.wierdenenborgen.nl/evaluatieformulier-oosterhoogebrug Alvast bedankt voor het invullen!

vrijdag 29 juli 2022

De bouwvak is begonnen!

Lenferink Vastgoedonderhoud is de komende 3 weken niet aanwezig in de wijk i.v.m de vakantie. De komende weken is hierdoor geen spreekuur. Dinsdag 23 augustus is er weer spreekuur. Is er een sprake van een calamiteit die door de werkzaamheden van Lenferink zijn gebeurd, dan kunt u contact opnemen met Lenferink via 0572 37 17 77. Heeft u een reguliere onderhoudsklacht of voor overige zaken dan kunt u contact opnemen met Wierden en Borgen via 050 402 37 50

dinsdag 19 juli 2022

Vloerisolatie

We hebben inmiddels een steekproef gehouden. Daaruit blijkt dat de situatie per woning nogal verschilt. Daarom gaan we na de zomer per woning bepalen wat de beste aanpak wordt. We komen dus na augustus hier bij u op terug hoe we dit gaan doen.

vrijdag 10 juni 2022

Bijna alle \'keukentafelgesprekken\' gevoerd!

We zijn aangekomen bij de laatste 5 keukentafelgesprekken. Na deze 5 hebben wij 220 gesprekken gevoerd met alle bewoners in de wijk. 220 woningen, 6 woningtypes en elke woning en bewoner met een eigen verhaal.

woensdag 6 april 2022

Problemen met hemelwaterafvoer

We krijgen vragen over lekkende of verstopte regenpijpen. Mochten hier problemen mee zijn dan kunt u contact opnemen met van der Velden rioolbeheer. Van der Velden (050) 313 88 22 Voorwaarde: U bent lid van het Fonds Klein Onderhoud Kijk voor meer vragen over reparaties op : https://www.wierdenenborgen.nl/ik-huur/mijn-woning/reparaties

maandag 21 maart 2022

Meet & Eat - een visje eten samen met Lenferink

Lenferink heeft alle bewoners van de wijk Oosterhoogebrug. Uitgenodigd om samen een visje te eten. Het zonnetje scheen en de vis smaakte heerlijk! Voor de mensen die woensdag 16 maart niet aanwezig waren. U kunt de bon t/m 31 maart nog inleveren bij de visboer aan de van Lenneplaan voor een visje!

maandag 14 maart 2022

Nieuwe contactwoning aan de Orchideestraat 170

De werkzaamheden verplaatsen zich steeds meer naar voren in de wijk. Daarom komt er een nieuwe contactwoning. Deze staat midden in de wijk aan de Orchideestraat 170. U bent daar vanaf maart van harte welkom. Het spreekuur blijft: elke dinsdagmiddag van 14:30 t/m 16:30 uur.

maandag 28 februari 2022

Wij melden uw zonnepanelen aan

Wanneer u zonnepanelen heeft gekregen vraagt Enexis u om deze aan te melden. U ontvangt hiervoor een brief van Enexis. U hoeft niets te doen met deze brief. Wij zullen de panelen voor u aanmelden. Deze automatische brief mag u als niet verzonden beschouwen. Mocht hier nog vragen horen we het graag.

maandag 25 oktober 2021

Bewonerservaring Oosterhoogebrug

De renovatie en verduurzaming van de eerste woningen zit erop, maar we hebben nog veel woningen te gaan! Daarom maakten we samen met één van de bewoners en woonconsulenten Jelmer en Esra een video over de werkzaamheden. In deze video vertellen we u over de werkzaamheden en wat u hier als bewoner van merkt.

woensdag 25 augustus 2021

Terug van vakantie en weer aan de slag

We zijn terug van vakantie en we zijn weer aan de slag.
Alle werkzaamheden die wij bij uw woning uitvoeren verdienen natuurlijk wel wat uitleg. Hiervoor maken wij een filmpje met de belangrijkste highlights en vooral antwoord op de vraag: wat merkt de bewoner daar nu van? Ook interviewen we een bewoonster die het allemaal al heeft meegemaakt. Vandaag zijn de opnames en binnenkort kunt u het eindresultaat bekijken!

woensdag 25 augustus 2021

Hoe meld ik mijn zonnepanelen aan?

Op uw woning liggen zonnepanelen. Deze moet u zelf registreren. Hoe u dat kunt doen leest u hieronder.
Een uitgebreide handleiding vindt u in de opleverbrochure.

- registreer uw zonnepanelen binnen 2 weken op www.energieleveren.nl

- er liggen 6 zonnepanelen op uw dak met elk een Wp van 320 Watt

- uw omvormer heeft een Wp van 2.000 watt

- na registratie krijgt u een bevestigingsbrief van uw netbeheerder


Komt u er niet uit, neem dan contact op met uw woonconsulenten Jelmer de Vries of Benno Jacobs.

 

 

 

 

woensdag 21 juli 2021

Woonupdate juli 2021

Vorige week viel de nieuwe Woonupdate op de mat bij de huurders in Oosterhoogebrug. Nieuwsgierig? Lees hem via de onderstaande link.

woensdag 21 juli 2021

Bouwvakantie en vakantiegroet

Lenferink is tijdens de bouwvak niet aan het werk in Oosterhoogebrug. De bouwvak is van vrijdag 23 juli t/m maandag 16 augustus. In sommige woningen zijn ze nu nog bezig. Voor de bouwvak zijn deze werkzaamheden afgerond. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze de steigers weghalen en de buurt netjes achterlaten.

Wij wensen u een fijne vakantie en zien elkaar weer in augustus!

zondag 11 juli 2021

Een échte huismus

De huismussen hebben het naar hun zin in de Speenkruidstraat. Ze bouwen hun nestjes onder de dakgoot en blijven daar lekker zitten.  Zelfs de vogelkasten, die wij speciaal hiervoor hebben opgehangen, kunnen daar niet tegenop. Om de mussen rust te geven, passen we de volgorde van de werkzaamheden aan. Zo beperken we de vertraging voor de andere bewoners zo veel mogelijk. De bewoners waarvan de planning verandert zijn hiervan op de hoogte gebracht.

dinsdag 15 juni 2021

Comfortabele rustwoningen

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de rustwoningen in te richten. Een frisse schilderbeurt, fijne meubel en een gezellige sfeer. Een ideale plek voor de bewoners om zich even terug te trekken tijdens de werkzaamheden. De woningen zijn voorzien van internet en televisie en een ingerichte keuken. Kortom, een goede plek om te werken, te eten of gewoon lekker tot rust te komen.

woensdag 2 juni 2021

Goede gesprekken met bewoners

De gesprekken met bewoners in onze contactwoning zijn in volle gang. Leuk om elke bewoner te spreken. Fijn om te zien dat de meeste bewoners enthousiast zijn over de werkzaamheden. Ja, er gaat veel gebeuren, er is overlast, maar we doen dit met elkaar. En we hebben een gezamenlijk doel: een comfortabele, energiezuinige woning met een nette uitstraling en klaar voor de toekomst.

dinsdag 1 juni 2021

Werkzaamheden eerste woningen gestart

De werkzaamheden zijn gestart! Aannemer Lenferink Vastgoedonderhoud is op 1 juni begonnen met de eerste 21 woningen aan de Speenkruidstraat. 

maandag 24 mei 2021

Elke week een spreekuur in de contactwoning

Elke dinsdag van 14:30 tot 16:30 houden wij spreekuur in onze contactwoning aan de Speenkruidstraat 198. Bewoners kunnen spontaan binnenlopen met al hun vragen en opmerkingen. We hebben ook informatieborden, brochures en stalen voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer.

woensdag 7 april 2021

Projectcommissie gestart

Gisteren is de projectcommissie voor het eerst samen gekomen. De commissie bestaat uit de volgende buurtbewoners:

- Joppe van der Spoel
- Christiaan Boddeveld
- Catharina Sala
- Gea Snijder
- Henk Sinning
- Svaraj Verheul
- Wilma Thurkow

In de komende woonupdate stellen ze zich aan u voor! 

donderdag 18 maart 2021

Overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen

Op donderdagochtend 18 maart ondertekenden Nis Baar (directeur Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen in de wijk Oosterhoogebrug in Groningen. De werkzaamheden aan de woningen in de Speenkruidstraat en Orchideestraat starten in juni.

(Met dank aan BLKSM voor de mooie beelden) 

maandag 8 februari 2021

Enquête kleurgebruik schilderwerk

In december hebben alle bewoners een Woonupdate gekregen waarin we vertellen hoe we de woningen gaan verduurzamen en welke onderhoudswerkzaamheden we gaan uitvoeren. Een van de dingen die we gaan doen is het schilderen van de buitenkant van de woningen. Om een kleurenpalet te kunnen kiezen hebben we een enquête uitgezet onder alle bewoners. In de enquête kunt u aangeven welke sfeer u graag terug wilt zien in uw wijk. U kunt de enquête hier digitaal invullen. U kunt de enquête ook per post terugsturen. U kunt dan het formulier bij uw brief invullen en deze terugsturen met de bijgevoegde envelop.

donderdag 14 januari 2021

Enquête schilderwerk en werven leden projectcommissie

Deze week hebben de bewoners van ons een brief ontvangen met een enquête. Via de enquête hebben we input gevraagd voor de kleurenpaletten voor de gevels van de woningen. Ook konden bewoners zich aanmelden voor de projectcommissie.

donderdag 3 december 2020

Woonupdate december 2020

Vandaag hebben we een woonupdate verstuurd naar alle bewoners. In deze woonupdate staat informatie over de werkzaamheden die we gaan uitvoeren. Ook vertellen we meer over de overlast tijdens de uitvoering, vergoedingen waar u recht op heeft en de beschikbaarheid van rustwoningen. Tenslotte geven we aan wat de maatregelen betekenen voor de huur en woonlasten.

Toon meer resultaten