Loppersum fase 1 - nieuwbouw Badweg

Header afbeelding

De nieuwbouw van tien levensloopbestendige woningen maakt onderdeel uit van een intensief versterkingstraject waarbij we in nauw overleg met de bewoners plannen uitwerken en realiseren. Deze nieuwe woningen aan de Badweg zijn inmiddels opgeleverd. We werken in Loppersum ook aan versterking en sloop/nieuwbouw projecten aan de Bessentuin, Bosweg, Duursumerweg, Fruitlaan, Pomonaweg en de Verbindingsweg.

 

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw aan de Badweg
 • Nieuwbouw 10 levensloopwoningen
 • Aardbevingsbestendig
Wiebo vakman

Opgeleverd

 • Opgeleverd in 2020
Barbera

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Woonconsulent projecten

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Foto Martin Jan

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Martin Jan Post
Bewonersbegeleider

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Recente updates

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! Geniet van de mooie momenten met elkaar! Ons kantoor aan de Verbindingsweg is helaas gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit RIVM. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via het algemene telefoon of email van Wierden en Borgen. Projectteam Loppersum

maandag 20 april 2020

Sleuteloverdracht nieuwe woningen Badweg

Op 17 april 2020 was het zover: Wierden en Borgen kon – vanwege corona keurig op anderhalve meter afstand - de sleutels overhandigen aan tien nieuwe bewoners van de nieuwe twee-onder-een-kap woningen aan de Badweg. Vijf huishoudens woonden voor de sloop al in de Badweg en keren terug. Ook zijn er vijf nieuwe bewoners voor de nieuwbouw gevonden.

donderdag 12 maart 2020

Woningen aan de Badweg zijn bijna klaar

donderdag 26 december 2019

Casco's Badweg gereed

Alle casco’s zijn begin december geplaatst. De aannemer is inmiddels bezig met de afbouw, zowel buiten als binnen. Ook worden de installaties aangebracht. De terugkomende 'oude' bewoners hebben een kijkmiddag op de bouw gehad. 

woensdag 11 december 2019

Oktober, november, december 2019

 • De nieuwbouw aan de Badweg is in volle gang. De tien levensloopbestendige woningen worden in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.
 • Bewoners actief betrekken bij nieuwe planontwikkeling - dat is één van de speerpunten van Wierden en Borgen. Daarom hebben we in het najaar van 2019 verschillende bewonersavonden georganiseerd om bewoners bij te praten over de stand van zaken en het vervolg. Ook zijn we bij veel bewoners op bezoek geweest om hun persoonlijke situatie te bespreken. Ondertussen zijn we druk bezig om de nieuwe plannen te ontwikkelen. Dit doen we stap voor stap, in nauw overleg met de bewoners.
 • In december 2019 is de derde Woonupdate verspreid onder alle huurders van Wierden en Borgen in Loppersum.

woensdag 23 oktober 2019

Woningen Badweg krijgen vorm

De eerste onderdelen van het casco van de woningen aan de Badweg zijn geplaatst. Het casco van de woningen bestaat uit een stalen frame. Dat frame wordt bekleed met een houten buitenplaat en een gipsen binnenplaat. Hiertussen zit isolatie. De wanden, vloeren en daken worden als prefab elementen aangeleverd op de bouw. Een kraan zet deze onderdelen op zijn plek. Het casco van één blokje van twee woningen staat binnen een week. Ijs en wederdiende staan de tien casco's in de eerste week van december.

dinsdag 1 oktober 2019

Juli, augustus en september 2019

 • Medio augustus start de bouw van de woningen aan de Badweg.
 • In september organiseren wij verschillende bewonersavonden voor huurders van de blauwe, gele en paarse woningen (zie projectkaart). Zij ontvingen hiervoor eind augustus een uitnodigingsbrief. Tijdens de bewonersavonden worden onder andere een fasering en globale planning besproken.
 • De tweede Woonupdate Loppersum verschijnt nadat alle bewoners van de blauwe, gele en paarse woningen in september zijn bijgepraat tijdens de bewonersavonden. Hierin wordt een totaaloverzicht opgenomen voor Loppersum, zodat huurders ook van elkaar weten wat waar gaat gebeuren en wanneer. Huurders krijgen de Woonupdates in de brievenbus. Woningeigenaren kunnen de Woonupdates lezen via deze site.

donderdag 22 augustus 2019

Bouw Badweg start volgens planning

De bouw van onze tien nieuwe woningen aan de Badweg is mooi volgens planning in de week van 19 augustus gestart. De grond is uitgegraven, zodat de betonnen fundering gestort kan worden. 

maandag 1 juli 2019

Terugblik mei en juni 2019

 • De afgelopen maanden is gewerkt aan een plan van aanpak. Dit is half juni goedgekeurd door het bestuur van Wierden en Borgen. De afgelopen maand is dit plan besproken met de huurdersorganisatie. Ook vinden gesprekken plaats met de NCG over vier huiseigenaren die hun dak delen met huurders. De ideeën moeten op elkaar worden afgestemd, zodat een gezamenlijke aanpak en samenwerking ontstaat.
 • Voor de huurders die terugkeren in de nieuwbouw aan de Badweg organiseerde Wierden en Borgen op 23 mei jl. een informatieavond. Een 3D-filmpje gaf de bewoners een goede indruk van hun toekomstige woning. Het filmpje werd dan ook positief ontvangen. Na de zomer start de bouw en de oplevering is gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Toon meer resultaten

Meer weten over wat we doen in Loppersum?

Deze nieuwe woningen aan de Badweg zijn inmiddels opgeleverd. We werken in Loppersum ook aan versterking en sloop/nieuwbouw projecten aan de Bessentuin, Bosweg, Duursumerweg, Fruitlaan, Pomonaweg en de Verbindingsweg.