Loppersum nieuwbouw Pomonahof

Header afbeelding

Aan de Pomonahof (achter het gemeentehuis) in Loppersum komen 12 kleine gezinswoningen: gasloos en duurzaam. Bijzondere duurzame kwadrantwoningen die rug-aan-rug worden gebouwd. Tuin en terras komen aan de voorzijde. Naar verwachting zijn de woningen begin 2023 gereed.

Project in het kort

  • Nieuwbouw
  • 12 kleine gezinswoningen
  • Pomonahof Loppersum
Wiebo vakman

Voortgang

  • In uitvoering
  • Gestart eerste helft 2022
  • Oplevering begin 2023
Barbera

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Bijzondere duurzame kwadrantwoningen

Aan de Pomonahof (op de hoek van de Pomonaweg en de Parallelweg) worden drie blokken kwadrantwoningen gebouwd. In totaal komen er 12 kleine gezinswoningen. Het bijzondere van deze woningen is dat ze rug-aan-rug gebouwd worden. Met de tuin en terras aan de voorkant van de woning. Aan iedere woning komt een fietsenberging en in de woning komt een bijkeuken waar de wasmachine en droger geplaatst kunnen worden. De woning krijgt vloerverwarming die verwarmd wordt door een warmtepomp. Daarnaast krijgt de woning een WTW (Warmte Terug Win) installatie. De woning wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Recente updates

maandag 14 maart 2022

Informatie voor omwonenden

Omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de plannen. Ze konden op maandag 14 maart de plannen komen bekijken en vragen stellen aan medewerkers van Wierden en Borgen, aannemer Friso Bouwgroep en de gemeente.

Hoe het begon
In december 2020 ondertekenden wethouder Pier Prins van de toenmalige gemeente Loppersum en Matthieu van Olffen, bestuurder van woningstichting Wierden en Borgen een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 12 woningen aan de Pomonaweg in Loppersum (achter het gemeentehuis). Het afgelopen jaar is gebruikt voor het uitwerken van de plannen en het ontwerpen van de nieuwe woningen. De vergunning is verleend en de bouw kan bijna beginnen.

Afbeelding: Schets van de openbare ruimte. 

Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwbouw aan de Pomonahof? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.