Sloop en nieuwbouw Blinkerdlaan en Ommelanderstraat

Header afbeelding

Aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat komen 14 nieuwe woningen. De bewoners zijn in maart 2020 geïnformeerd over de voorgenomen sloop- en nieuwbouw van de woningen. Eind 2020 is de officiële sloopaanzegging gedaan. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 gesloopt, de nieuwe woningen zijn in januari 2023 klaar. De plannen voor de nieuwbouw worden ontwikkeld in overleg met een projectcommissie van bewoners.

 

Project in het kort

 • Sloop 16 woningen
 • Nieuwbouw 14 woningen
 • Ommelanderstraat en Blinkerdlaan

Voortgang

 • In voorbereiding
 • Start sloop eerste kwartaal 2022
 • Verwachte oplevering begin 2023
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voortgang Blinkerdlaan en Ommelanderstraat

Sloop/nieuwbouw (groene huisjes) 
Nieuwbouw Standwerker (blauwe huisjes)

 • Bewonersavond
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • (online) Keukentafelgesprek (november/december 2020)
 • Concept plan bespreken. Type woningen en locatie van de woningen (maart 2021)
 • Uitvraag aannemers aan de hand van PVE (april 2021)
 • Selectie aannemer voor nieuwbouw door bewoners (zomer 2021)
 • Verder uitwerken ontwerp door de gekozen aannemer en indienen vergunning voor de bouw van de woningen (september - december 2021)
 • Start bouw (begin 2022)
 • Oplevering nieuwbouw (begin 2023)

Recente updates

woensdag 15 september 2021

Natuurvrij maken

Vandaag is het bericht naar de bewoners gestuurd dat de woningen eind volgende week natuurvrij gemaakt worden door Bouwbedrijf Doornbos. Ze gaan een groot net over het dak spannen en alle gaatjes en kiertjes bij het dak dicht maken. Hierdoor kunnen de vogels en vleermuizen geen nesten meer maken in de gevels of onder het dak. Dit wordt gedaan ter voorbereiding van het slopen van de woningen. Ook de dieren mogen dan niet meer in de woning 'wonen'.

donderdag 19 augustus 2021

Aannemersselectie

Op 1 juli vond de aannemersselectie plaats. Uiteindelijk is Plegt-Vos de aannemer geworden die deze nieuwe woningen gaat bouwen. Tijdens de volgende avond met de projectcommissie (24 augustus) gaan we hierover verder in gesprek met de bewoners. 

dinsdag 25 mei 2021

Nieuwe Woonupdate Ten Boer

De bewoners van de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat hebben afgelopen week een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij hen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de sloop/nieuwbouw van de woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat en de nieuwbouw aan de Standwerker. 

dinsdag 4 mei 2021

Digitale bewonersavond - bijpraten bewoners over stand van zaken

Eind mei organiseren we een digitale bewonersavond voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwbouw aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. Tijdens deze vierde zogenoemde projectcommissie bespreken we de stand van zaken en de voortgang van het project. Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor deze avond. 

maandag 5 april 2021

Toewijzing Standwerker

Een aantal bewoners van het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat kiest ervoor om één keer te verhuizen naar de nieuwbouw aan de Standwerker. Tijdens een individueel gesprek zijn de woonwensen van deze bewoners nogmaals opgehaald en inmiddels is de toewijzing gedaan.

De overige woningen van de nieuwbouw aan de Standwerker worden in eerste instantie ook ingezet als tijdelijke huisvesting voor het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. De bewoners die hier gebruik van kunnen maken, hebben bericht van ons gekregen over naar welke wisselwoning zij verhuizen. Naar verwachting is dit begin 2022. Aan de andere bewoners hopen we z.s.m. duidelijkheid te kunnen geven over naar welke wisselwoning zij verhuizen. 

maandag 22 maart 2021

Digitale bewonersavond en individuele gesprekken met bewoners

Begin maart organiseerden wij een digitale bewonersavond (projectcommissie) voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwe woningen aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. Ook zijn we deze maand individueel in gesprek gegaan met de bewoners van dit project die permanent naar de Standwerker willen verhuizen. 

dinsdag 9 februari 2021

Eerste woonupdate Ten Boer

Bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan kregen begin februari de eerste woonupdate voor Ten Boer bezorgd.

donderdag 17 december 2020

Brief ingangsdatum sociaal plan

Eind december 2020 ontvingen de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan een brief van Wierden en Borgen waarin officieel de ingangsdatum van het sociaal plan is aangegeven. Vanaf 1 januari 2021 maken deze bewoners aanspraak op het sociaal plan.

zondag 1 november 2020

Individuele gesprekken

In november en december voerde het projectteam van Wierden en Borgen individuele bewonersgesprekken met bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan. In dit gesprek werden de nieuwbouwplannen en stedenbouwkundige voorstellen van de gemeente voor de nieuwe woningen besproken. We hebben input op de plannen opgehaald bij de bewoners. Ook werd een vooruitblik gegeven op het sociaal plan, de nieuwe ministeriële regelingen kwamen aan bod en we bespraken de individuele (woon)wensen nogmaals.

dinsdag 6 oktober 2020

Wierden en Borgen op weekmarkt Ten Boer

Wierden en Borgen was vandaag aanwezig op de weekmarkt in Ten Boer om vragen te beantwoorden over de ontwikkelingen in de buurt.

maandag 1 juni 2020

Bewonersgesprekken

Juni staat in het teken van gesprekken met de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

dinsdag 3 maart 2020

Kennismakingsgesprek projectteam en bewoners

Vandaag was er een kennismakingsgesprek tussen projectteam Ten Boer van Wierden en Borgen en de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de sloop en nieuwbouw aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.