Tooltip content here Menu

Sloop en nieuwbouw Blinkerdlaan en Ommelanderstraat

Aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat komen 14 nieuwe woningen. De bewoners zijn in maart 2020 geïnformeerd over de voorgenomen sloop- en nieuwbouw van de woningen. Eind 2020 is de officiële sloopaanzegging gedaan. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 gesloopt, de nieuwe woningen zijn in mei 2023 klaar. De plannen voor de nieuwbouw worden ontwikkeld in overleg met een projectcommissie van bewoners.

 

Project in het kort

 • Sloop 16 woningen
 • Nieuwbouw 14 woningen
 • Ommelanderstraat en Blinkerdlaan

Voortgang

 • Start sloop eerste kwartaal 2022
 • Afgerond
Irene de Vries

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voortgang Blinkerdlaan en Ommelanderstraat

Sloop/nieuwbouw (groene huisjes) 
Nieuwbouw Standwerker (blauwe huisjes)

 • Bewonersavond
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • (online) Keukentafelgesprek (november/december 2020)
 • Concept plan bespreken. Type woningen en locatie van de woningen (maart 2021)
 • Uitvraag aannemers aan de hand van PVE (april 2021)
 • Selectie aannemer voor nieuwbouw door bewoners (zomer 2021)
 • Verder uitwerken ontwerp door de gekozen aannemer en indienen vergunning voor de bouw van de woningen (september - december 2021)
 • Start bouw (zomer 2022)
 • Oplevering nieuwbouw (mei 2023)

Recente updates

Kijkmoment op de bouw

maandag 27 maart 2023

Op donderdag 16 maart hebben de terugkerende bewoners in hun woning kunnen kijken. We hebben veel tevreden reacties gekregen! Ook een paar kritische opmerkingen over opleverpuntjes. We verwachten dat de woningen begin mei opgeleverd worden.

Voortgang bouw

maandag 21 november 2022

De bouw van de woningen vordert mooi! Op de foto is het eerste blok te zien van de Ommelanderstraat. Op dit moment is Plegt-Vos bezig met het leggen en storten van de verdiepingsvloeren. Wanneer alles volgens planning verloopt, zit het dak op de woning voor de kerst.

Laatste paal sloop Blinkerdlaan

woensdag 20 juli 2022

De sloop van de oude woningen is in mei gestart en werd op woensdag 20 juli afgerond. In het bijzijn van de voormalige bewoners werd de laatste paal van de sloop aan de Blinkerdlaan verwijderd. Aan de Ommelanderstraat is de fundering voor de nieuwbouw al gelegd. Bekijk het hele nieuwsbericht hier: https://www.wierdenenborgen.nl/nieuws/afronding-sloop-blinkerdlaan-en-start-nieuwbouw-aan-ommelanderstraat-in-ten-boer 

ZAV: Even geduld aub

donderdag 19 mei 2022

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

Update van de sloop

donderdag 12 mei 2022

Halverwege april zijn de laatste sleutels ingeleverd van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. Dat betekent dat alle bewoners nu definitief over zijn naar de wisselwoning of permanente woning.

Het voorbereidende onderzoek is nu afgerond. En de sloopvergunning is ingediend. Zoals op de foto te zien is, is de sloop van de particuliere buren al gestart! Bij onze woningen zijn de sloopwerkzaamheden alleen binnenshuis. Als alles goed gaat, gaat de grijper in het eerste blok in week 22. 

Wilt u ook de updates meekrijgen van de particuliere buren? Plegt-Vos maakt gebruik van een bouwapp. Op het bouwbord die in de wijk staat, staat een QR-code. Wanneer u die scant, krijgt u toegang tot de bouwapp. 

Voorbereiding van de sloop

zaterdag 23 april 2022

In de afgelopen weken is er veel gebeurd ter voorbereiding van de sloop. Tussen 4 en 15 april zijn in fases de sleutels ingeleverd van de bewoners. In dezelfde volgorde is er een asbestinventarisatie bedrijf door de woningen gegaan. Daarop aansluitend zijn alle woningen afgesloten van de nuts. 
Voor nu is het wachten op de asbestrapportages zodat we de volgende stap kunnen zetten. Wanneer de sloper gaat starten, informeren wij de bewoners over.

Definitief ontwerp van het openbaar gebied

dinsdag 1 maart 2022

De gemeente heeft op de website www.versterkenenvernieuwen.groningen.nl  geplaatst wat het definitieve ontwerp wordt van de wijk. Ga naar de website en klik op 'Ten Boer' voor al het nieuws.

Fijne feestdagen!

woensdag 22 december 2021

Vandaag hebben wij kersstollen uitgedeeld aan de bewoners van de Blinderdlaan en de Ommelanderstraat.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Irene de Vries heeft vakantie van 27 december 2021 tot en met 9 januari 2022. 10 januari zijn wij weer bereikbaar voor u.

Natuurvrij maken

woensdag 15 september 2021

Vandaag is het bericht naar de bewoners gestuurd dat de woningen eind volgende week natuurvrij gemaakt worden door Bouwbedrijf Doornbos. Ze gaan een groot net over het dak spannen en alle gaatjes en kiertjes bij het dak dicht maken. Hierdoor kunnen de vogels en vleermuizen geen nesten meer maken in de gevels of onder het dak. Dit wordt gedaan ter voorbereiding van het slopen van de woningen. Ook de dieren mogen dan niet meer in de woning 'wonen'.

Aannemersselectie

donderdag 19 augustus 2021

Op 1 juli vond de aannemersselectie plaats. Uiteindelijk is Plegt-Vos de aannemer geworden die deze nieuwe woningen gaat bouwen. Tijdens de volgende avond met de projectcommissie (24 augustus) gaan we hierover verder in gesprek met de bewoners. 

Nieuwe Woonupdate Ten Boer

dinsdag 25 mei 2021

De bewoners van de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat hebben afgelopen week een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij hen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de sloop/nieuwbouw van de woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat en de nieuwbouw aan de Standwerker. 

Digitale bewonersavond - bijpraten bewoners over stand van zaken

dinsdag 4 mei 2021

Eind mei organiseren we een digitale bewonersavond voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwbouw aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. Tijdens deze vierde zogenoemde projectcommissie bespreken we de stand van zaken en de voortgang van het project. Binnenkort ontvangen de bewoners een uitnodiging voor deze avond. 

Toewijzing Standwerker

maandag 5 april 2021

Een aantal bewoners van het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat kiest ervoor om één keer te verhuizen naar de nieuwbouw aan de Standwerker. Tijdens een individueel gesprek zijn de woonwensen van deze bewoners nogmaals opgehaald en inmiddels is de toewijzing gedaan.

De overige woningen van de nieuwbouw aan de Standwerker worden in eerste instantie ook ingezet als tijdelijke huisvesting voor het project Blinkerdlaan en Ommelanderstraat. De bewoners die hier gebruik van kunnen maken, hebben bericht van ons gekregen over naar welke wisselwoning zij verhuizen. Naar verwachting is dit begin 2022. Aan de andere bewoners hopen we z.s.m. duidelijkheid te kunnen geven over naar welke wisselwoning zij verhuizen. 

Digitale bewonersavond en individuele gesprekken met bewoners

maandag 22 maart 2021

Begin maart organiseerden wij een digitale bewonersavond (projectcommissie) voor de bewoners die terugkeren naar de nieuwe woningen aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan. Ook zijn we deze maand individueel in gesprek gegaan met de bewoners van dit project die permanent naar de Standwerker willen verhuizen. 

Eerste woonupdate Ten Boer

dinsdag 9 februari 2021

Bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan kregen begin februari de eerste woonupdate voor Ten Boer bezorgd.

Brief ingangsdatum sociaal plan

donderdag 17 december 2020

Eind december 2020 ontvingen de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan een brief van Wierden en Borgen waarin officieel de ingangsdatum van het sociaal plan is aangegeven. Vanaf 1 januari 2021 maken deze bewoners aanspraak op het sociaal plan.

Individuele gesprekken

zondag 1 november 2020

In november en december voerde het projectteam van Wierden en Borgen individuele bewonersgesprekken met bewoners van de Ommelanderstraat en de Blinkerdlaan. In dit gesprek werden de nieuwbouwplannen en stedenbouwkundige voorstellen van de gemeente voor de nieuwe woningen besproken. We hebben input op de plannen opgehaald bij de bewoners. Ook werd een vooruitblik gegeven op het sociaal plan, de nieuwe ministeriële regelingen kwamen aan bod en we bespraken de individuele (woon)wensen nogmaals.

Wierden en Borgen op weekmarkt Ten Boer

dinsdag 6 oktober 2020

Wierden en Borgen was vandaag aanwezig op de weekmarkt in Ten Boer om vragen te beantwoorden over de ontwikkelingen in de buurt.

Bewonersgesprekken

maandag 1 juni 2020

Juni staat in het teken van gesprekken met de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

Kennismakingsgesprek projectteam en bewoners

dinsdag 3 maart 2020

Vandaag was er een kennismakingsgesprek tussen projectteam Ten Boer van Wierden en Borgen en de bewoners van de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan.

Toon meer resultaten
Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de sloop en nieuwbouw aan de Ommelanderstraat en Blinkerdlaan? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.