Ten Post fase 2: Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven

Header afbeelding

Aan de Jan Zijlstraat en de Oldenhuisstraat oneven zijn 18 nieuwe woningen gebouwd. Begin 2021 zijn de 6 woningen in de Oldenhuisstraat en de 12 woningen in de Jan Zijlstraat gesloopt. Inmiddels zijn de nieuwe woningen opgeleverd aan de bewoners. Er staan 16 gloednieuwe aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen.

Project in het kort

  • Sloop en nieuwbouw
  • 18 woningen
  • Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven
Wiebo vakman

Voortgang

  • Afgerond
  • Bouw 2021
  • Oplevering 2021
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Recente updates

donderdag 19 mei 2022

ZAV: Even geduld aub

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

donderdag 5 mei 2022

Feestje

Op dinsdag 19 april stond de Wiebowagen op de hoek van de Oldenhuisstraat en de Jan Zijlstraat. Daar was het namelijk tijd voor een feestje! Vanwege de coronamaatregelen kon er geen opleverfeest gegeven worden toen de woningen opgeleverd werden aan de bewoners. Om het project toch nog feestelijk af te sluiten zijn alle bewoners verrast met bloemetjes. En natuurlijk een hapje en een drankje. Bij de bewoners die niet thuis waren zijn de bloemetjes voor de deur gezet.

woensdag 22 december 2021

Fijne feestdagen!

Vandaag hebben wij kerstpakketten uitgedeeld aan de nieuwe bewoners van de Jan Zijlstraat en de Oldenhuisstraat.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Ellen Westra heeft vakantie van 23 december 2021 tot 3 januari 2022. Jorritsma Bouw heeft vakantie van 24 december tot en met 9 januari. 10 januari zijn zij weer bereikbaar voor u.

vrijdag 19 november 2021

Aanleg stoep Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat

Alle bewoners van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat (oneven) ontvingen afgelopen weken de sleutels van hun nieuwe huis.

Helaas ontbreekt de stoep voor de huizen. Dit zorgt voor vieze schoenen en een onprettig uitzicht. 

Maandag 22 november begint aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van de gemeente Groningen met het leggen van de tegels in de Jan Zijlstraat. Als alles volgens planning verloopt, wandelt u vrijdag weer veilig over de stoep in de Jan Zijlstraat.

Als de stoep in de Jan Zijlstraat af is, starten ze met de aanleg van de stoep in de Oldenhuisstraat. 

 

dinsdag 19 oktober 2021

Woonupdate

De nieuwe woonupdate is uit!

woensdag 8 september 2021

Kijkje op de bouwplaats

Vandaag hebben de kinderen van CBS De Wieken een kijkje mogen nemen op de bouwplaats. Wat vonden ze het leuk! Jorritsma had een veilige route gemaakt en iedereen een bouwhelm gegeven. Alle kinderen kregen een bingokaart waar materialen op afgebeeld stonden die aanwezig waren op de bouwplaats. Wanneer de kaart vol was, konden ze een presentje ophalen bij de bouwkeet. Er werd gekeken in een woning die nog in de steigers stond en twee woningen waar ze bezig waren met de afwerking.

woensdag 28 juli 2021

Kijkmoment op de bouw

Op 20 juli 2021 is er een kijkmoment georganiseerd op de bouw. De toekomstige bewoners bekeken uitgebreid hun nieuwe woning. Ze konden maten opnemen om bijvoorbeeld gordijnen te bestellen. De bewoners reageerden enthousiast en positief.

Op dit moment is het bouwvak en wordt er niet gebouwd. Op 16 augustus wordt er weer met enthousiasme gebouwd aan de woningen aan de Jan Zijlstraat en de Oldenhuisstraat in Ten Post.
Wij wensen iedereen een fijne zomer en tot na de bouwvak!

dinsdag 15 juni 2021

Voortgang van de bouw

De montage van de eerste houtskeletbouw kappen van de flexibele woningen aan de Jan Zijlstraat is gestart. Ook is de aannemer momenteel druk bezig met het metselwerk en de isolatie van de woningen. De komende weken wordt het buiten metselwerk aan de Jan Zijlstaat gedaan.

De betonnen vloeren worden gestort voor de tweede verdieping van de eengezinswoningen. Ook de montage van de kappen op de eengezinswoningen zit eraan te komen. De trap wordt gemonteerd en de afbouw van de flexibele woningen staat op het programma.  

vrijdag 7 mei 2021

De nieuwe huisnummers van Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven

De nieuwe huisnummers van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde zijn bekend! De definitieve huisnummers van de nieuwbouw zijn: Oldenhuisstraat 3 t/m 13 en Jan Zijlstraat 4 t/m 22

donderdag 6 mei 2021

De nieuwbouw van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde is gestart!

In de week van 29 maart is aannemer Jorritsma gestart met de nieuwbouwwerkzaamheden. Vanwege de geldende coronamaartregelen is er helaas geen gezamenlijk startmoment. We hopen dat het bij een volgende mijlpaal weer is toegestaan om met de aanstaande bewoners van deze woningen, Wierden en Borgen en de aannemer live bij elkaar te komen.

Graag waren we eerder gestart met de bouw, maar vanwege onverwachts aangetroffen asbest is de start van de werkzaamheden iets later geworden. Dit betekent dat de oplevering van de nieuwbouw ook iets later zal zijn. De nieuwe planning is dat aannemer Jorritsma in oktober/november de woningen oplevert.

De omwonenden zijn door Jorritsma geïnformeerd over de werkzaamheden door middel van een nieuwsbrief met daarop de contactgegevens van de uitvoerder. Wanneer nodig, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de uitvoerder. Uiteraard kunt u ook altijd uw vragen stellen aan woonconsulenten Janine Douma en Jolanda van Dijk.

 

donderdag 17 december 2020

De voorbereidingen voor de bouw Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijn gestart!

De bewoners van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat (oneven) zijn in september/oktober allemaal naar hun tijdelijke woning verhuisd. Meteen daarna zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. De tuinen zijn gerooid en er zijn hekken rondom de woningen geplaatst. De direct omwonenden zijn hiervan op de hoogte gesteld. De komende periode vinden er vooral werkzaamheden in de woning plaats, zoals het verwijderen van asbest.

Direct in het nieuwe jaar wordt met de sloop van de 6 woningen in de Oldenhuisstraat, en daarna de 12 woningen in de Jan Zijlstraat gestart. Eind februari is de sloop gereed en wordt gestart met de bouw. Volgens planning worden de woningen begin 2021 gesloopt en wordt er aaneengesloten begonnen met de bouw. Eind september 2021 staat er 16 gloednieuwe aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen.

donderdag 25 juni 2020

Samen een aannemer kiezen voor de sloop/nieuwbouw van de woningen aan de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde

Op donderdag 4 juni 2020 was een deel van ons projectteam Ten Post samen met bewoners mevrouw Koenderink, mevrouw Veldman en de heer Holt in de Lessenaar aanwezig om met een kritische blik de presentaties van 3 verschillende aannemers te bekijken.

In samenwerking met de projectcommissie is de uitvraag bepaald: welke eisen stellen we aan de nieuwe woningen?  Onze uitvraag was door alle drie de aannemers goed begrepen. Drie mooie, verrassende plannen die allen voldoen aan de wensen van de bewoners. De eerste gezamenlijke conclusie was ook al gauw, welke aannemer het ook wordt, er komen prachtige, nieuwe woningen aan de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde.

Door middel van het invullen van stembiljetten zijn  de plannen beoordeeld op zaken als:
samenwerking, betrekken van bewoners, omgaan met de omgeving, uitstraling van de woningen, plattegrond van de woningen en technische zaken. Daarnaast weegt de prijs zwaar mee in de totale score die een aannemer voor zijn plan krijgt.

Op dinsdag 9 juni zijn de verzegelde enveloppen met prijzen geopend door de directie van Wierden en Borgen en de betrokken aannemers. De aannemer die de meeste punten gekregen heeft, is de voorlopige winnaar die het werk mag gaan uitvoeren. Dit noemen we de voorlopige gunning. Eind juni wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt. 

donderdag 12 maart 2020

De plannen voor de nieuwbouw in de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijn bekend

Afgelopen maanden hebben de plannen voor de nieuwbouw aan de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde vorm gekregen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met de bewoners van deze woningen gemaakt.  Bewoners hebben heldere input gegeven op het concept plan. Daarop heeft Wierden en Borgen de plannen aangepast. Uiteindelijk is gekozen voor zes gezinswoningen aan de onevenzijde van de Oldenhuisstraat. In de Jan Zijlstraat komt een mix tussen 6 flexibele woningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond, en 4 gezinswoningen (2 onder één 1 kap woningen). De volgende stap is het selecteren van een aannemer om de woningen te bouwen. Dit gaan we doen in overleg met de projectcommissie. In de zomer hopen we het hele plan rond te hebben.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van wat we doen in het project Ten Post fase 2? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.