Ten Post fase 3: Johan Rengersstraat oneven en Oldenhuisstraat even

Header afbeelding

Nadat de nieuwe bewoners van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde hun intrek hebben genomen in de nieuwe woning, starten we met het volgende deelproject in Ten Post. Deze noemen we fase 3. In goed overleg met de bewoners die willen terugkeren en de gemeente zijn wij tot deze plannen gekomen.

Project in het kort

  • Sloop en nieuwbouw
  • 22 woningen
  • Verschillende types woningen

Voortgang

  • In voorbereiding
  • Start sloop 2021
  • Oplevering 2022
Profielfoto 2

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Ellen Westra 
Woonconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Oldenhuisstraat even zijde

Aan de Oldenhuisstraat komen twee grote eengezinswoningen met drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder. Daarnaast bouwt Wierden en Borgen vier kleinere eengezinswoningen met twee slaapkamers op de verdieping.

Johan Rengersstraat oneven zijde

Aan de Johan Rengersstraat komen zes flexibele woningen met een slaapkamer op de begane grond een mogelijkheid tot twee slaapkamers op de verdieping. Daarnaast worden er zes eengezinswoningen gebouwd met twee slaapkamers op de verdieping.

Recente updates

woensdag 15 september 2021

Natuurvrij maken woningen fase 3

Natuurvrij maken

De woningen aan de even kant van de Oldenhuisstraat en aan de oneven kant van de Johan Rengersstraat worden de komende weken natuurvrij gemaakt. Vanaf 22 september tot 2 oktober komt Bouwbedrijf Doornbos uit Roodeschool in de straat om deze werkzaamheden uit te voeren.

Dit betekent dat gaten en kieren in de woning gedicht worden. Dit is nodig zodat er zich geen diertjes kunnen vestigen en de woningen gesloopt kunnen worden. U hoeft hier als bewoner niet voor thuis te blijven, de werkzaamheden zijn aan de buitenkant van de woning.  

 

vrijdag 9 juli 2021

Bieproatmarkt Ten Post

Donderdagavond 8 juli stond Wierden en Borgen op de Bieproatmarkt bij het Dorpshuis ’t Holt in Ten Post. Bewoners konden hier met verschillende partijen in gesprek over de laatste ontwikkelingen in Ten Post, eem bieproaten dus. De gemeente Groningen had het goed verzorgd met een hapje en een drankje en tussen de buien door was er een goede opkomst.

woensdag 5 mei 2021

De plannen voor de nieuwbouw van de Oldenhuisstraat even en Johan Rengersstraat oneven zijn bekend!

Nadat de nieuwe bewoners van de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven zijde hun intrek hebben genomen in de nieuwe woning, starten we met het volgende deelproject in Ten Post. Deze noemen we fase 3. In goed overleg met de bewoners die willen terugkeren en de gemeente zijn wij tot de volgende plannen gekomen.

 


Aan de Oldenhuisstraat komen twee grote eengezinswoningen met drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder. Daarnaast bouwt Wierden en Borgen vier kleinere eengezinswoningen met twee slaapkamers op de verdieping.

 


Aan de Johan Rengersstraat komen zes flexibele woningen met een slaapkamer op de begane grond en mogelijkheid tot twee slaapkamers op de verdieping. Daarnaast worden er zes eengezinswoningen gebouwd met twee slaapkamers op de verdieping.

 

Op dit moment zijn we in voorbereiding voor de aannemersselectie. Dit is een procedure waarbij drie aannemers worden gevraagd een plan voor de woningen te presenteren. Naar verwachting is in de zomer van 2021 de aannemer bekend. September tot december 2021 staat dan in het teken van de uitwerking van het ontwerp door de geselecteerde aannemer en het indienen van de vergunning voor de bouw van de woningen.

donderdag 17 december 2020

Samenwerken aan een nieuw plan

Afgelopen maanden is er samen met bewoners een begin gemaakt aan de plannen voor de Oldenhuisstraat even en de Johan Rengersstraat oneven. Met de projectcommissie is er in verschillende bijeenkomsten besproken waar de behoefte van de huurders en Wierden en Borgen ligt. Het streven is om voor alle bewoners die willen terug keren een fijn nieuw huis te bouwen. Daarnaast is het belangrijk voor Wierden en Borgen en voor het dorp, om voor de toekomst te bouwen.

Er komt een mix van flexibele woningen met een programma op de begane grond, gezinswoningen met 2 slaapkamers en grote gezinswoningen met 3 of meer slaapkamers. Welke type woning waar komt, wordt nog verder met de huurders uitgewerkt.

Omdat een aantal huurders uit Ten Post is vertrokken, is de projectcommissie wat uitgedund. De komende periode staat in het teken van individuele gesprekken om zo tot een goed en gedragen plan te komen.

donderdag 25 juni 2020

Voorbereiding sloop/nieuwbouw gestart, voor woningen Oldenhuisstraat even zijde en Johan Rengersstraat

Op 2 juni 2020 vond de aftrap plaats van het aanstaande sloop- nieuwbouw traject met een deel van de bewoners van de Oldenhuisstraat en Johan Rengersstraat. Er is besproken wat hen de komende jaren te wachten staat en hoe we het gezamenlijk gaan aanpakken. Op 1 juli gaat het sociaal plan in voor deze groep. De bewoners kunnen kiezen uit verschillende opties:

  • Naar een wisselwoning en weer terug naar ongeveer dezelfde plek
  • In 1x verhuizen binnen Ten Post naar de nieuwbouw aan de Jan Zijlstraat en Oldenhuisstraat oneven
  • Op basis van de urgentie verhuizen naar een andere woning van Wierden en Borgen binnen het ‘’wad-gebied’’.

Op 23 juni staat de eerste projectcommissie bijeenkomst gepland. De plannen worden samen met de projectcommissie uitgewerkt. Alle bewoners van fase 3 zijn welkom tijdens deze eerste bijeenkomst.

 

 

donderdag 12 maart 2020

De start van de nieuwe plannen

In april starten we met de eerste bijeenkomst voor de bewoners van de Johan Rengersstraat oneven zijde en de Oldenhuisstraat even zijde. In deze bijeenkomst wordt het sociaal plan uitgelegd en worden de eerste wensen en ideeën bij de bewoners opgehaald. In de daarop volgende bijeenkomsten wordt dit plan stap voor stap samen verder uitgewerkt.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van wat we doen in het project Ten Post fase 3? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.