Dobbestraat Woltersum

Header afbeelding

Aan de Dobbestraat in Woltersum heeft Wierden en Borgen 4 flexibele woningen gebouwd. De woningen beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle doelgroepen. De oplevering is begin 2022 geweest. 

 

 

Project in het kort

  • Sloop 8 woningen
  • Nieuwbouw 4 flexibele woningen
  • Dobbestraat Woltersum
Wiebo vakman

Voortgang

  • Afgerond
  • Start bouw juni
  • Oplevering voorjaar 2022
Foto

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Irene de Vries
Woonconsulent
 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

In beeld

Recente updates

vrijdag 21 januari 2022

Oplevering van de woningen

Vandaag hebben de drie terugkerende bewoners de sleutel gekregen van hun nieuwe woning! En hoe vaak komt dit voor: alle bewoners zijn broer en zussen van elkaar. Ze kijken met veel plezier en blijdschap naar de toekomst.

Van Jorritsma Bouw heeft elk huis een vlag gekregen. Van Wierden en Borgen hebben de bewoners een bloembol met cadeaukaart voor de tuin gekregen. 

woensdag 22 december 2021

Fijne feestdagen!

Gisteren hebben wij kerstpakketten uitgedeeld aan de toekomstig nieuwe bewoners van de Dobbestraat.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Ellen Westra heeft vakantie van 23 december 2021 tot 3 januari 2022. Jorritsma Bouw heeft vakantie van 24 december tot en met 9 januari. 10 januari staan zij weer op de bouwplaats.

woensdag 15 september 2021

Nieuwbouw woningen Dobbestraat van start

Na de bouwvak is gestart met de bouw van 4 nieuwbouwwoningen aan de Dobbestraat. 

Jorritsma Bouw is als aannemer betrokken bij de bouw van deze woningen. Op de impressiefoto is te zien hoe de woningen eruit zien.

maandag 7 juni 2021

Start sloop

Deze week is Rozeboom sloopwerken gestart met het slopen van de woningen aan de Dobbestraat. Dit levert mooie beelden op. 

donderdag 6 mei 2021

Asbest verwijderen en sloop

Sloopbedrijf Rozeboom is deze week gestart met het verwijderen van asbest. Sinds vorige week is bekend dat er geen vleermuizen meer in de woningen leven. Dit betekent dat de sloop definitief ingepland is. De sloop start in de week van 31 mei en duurt een paar weken.

donderdag 1 april 2021

Voortgang woningen Dobbestraat

Aan de Dobbestraat staan al geruime ruime tijd woningen van Wierden en Borgen leeg. Deze woningen staan leeg omdat deze gesloopt worden en er nieuwbouw voor in de plaats komt.

In overleg met het dorp en de gemeente is ervoor gekozen dat er weer acht woningen terugkomen. Vier woningen aan de Dobbestraat en vier woningen ergens anders in Woltersum. De grond die hierbij vrijkomt, wordt mogelijk bij de plannen van de nieuwbouw van de school betrokken.

Sinds vorig jaar is Wierden en Borgen is gesprek met de bewoners die aangegeven hebben te willen terugkeren in de nieuwbouw. Daaruit is het plan voor vier flexibele woningen gekomen. Dit zijn woningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. De woningen zijn daarom geschikt voor alle doelgroepen.

De voorbereidingen voor de sloop en nieuwbouw zijn in volle gang. Hierdoor is het mogelijk dat er af en toe wat activiteit zichtbaar is op de locatie. De vergunning voor sloop en de bouw is eind vorig jaar bij de gemeente ingediend en de procedure loopt op dit moment nog. Daarnaast vindt er overleg plaats met de nutsbedrijven om de woningen tijdig van aansluitingen te kunnen voorzien. De start van de bouw hangt hier van af. Wanneer er meer bekend is over de start bouw worden de omwonenden hierover ingelicht.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van project Dobbestraat Woltersum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.