Dobbestraat Woltersum

Header afbeelding

Aan de Dobbestraat in Woltersum bouwt Wierden en Borgen 4 flexibele woningen. De woningen beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle doelgroepen. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2022. 

 

 

Project in het kort

  • Sloop 8 woningen
  • Nieuwbouw 4 flexibele woningen
  • Dobbestraat Woltersum
Wiebo vakman

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start bouw juni
  • Oplevering voorjaar 2022
Profielfoto 2

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Ellen Westra
Woonconsulent
 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

In beeld

Recente updates

woensdag 15 september 2021

Nieuwbouw woningen Dobbestraat van start

Na de bouwvak is gestart met de bouw van 4 nieuwbouwwoningen aan de Dobbestraat. 

Jorritsma Bouw is als aannemer betrokken bij de bouw van deze woningen. Op de impressiefoto is te zien hoe de woningen eruit zien.

maandag 7 juni 2021

Start sloop

Deze week is Rozeboom sloopwerken gestart met het slopen van de woningen aan de Dobbestraat. Dit levert mooie beelden op. 

donderdag 6 mei 2021

Asbest verwijderen en sloop

Sloopbedrijf Rozeboom is deze week gestart met het verwijderen van asbest. Sinds vorige week is bekend dat er geen vleermuizen meer in de woningen leven. Dit betekent dat de sloop definitief ingepland is. De sloop start in de week van 31 mei en duurt een paar weken.

donderdag 1 april 2021

Voortgang woningen Dobbestraat

Aan de Dobbestraat staan al geruime ruime tijd woningen van Wierden en Borgen leeg. Deze woningen staan leeg omdat deze gesloopt worden en er nieuwbouw voor in de plaats komt.

In overleg met het dorp en de gemeente is ervoor gekozen dat er weer acht woningen terugkomen. Vier woningen aan de Dobbestraat en vier woningen ergens anders in Woltersum. De grond die hierbij vrijkomt, wordt mogelijk bij de plannen van de nieuwbouw van de school betrokken.

Sinds vorig jaar is Wierden en Borgen is gesprek met de bewoners die aangegeven hebben te willen terugkeren in de nieuwbouw. Daaruit is het plan voor vier flexibele woningen gekomen. Dit zijn woningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. De woningen zijn daarom geschikt voor alle doelgroepen.

De voorbereidingen voor de sloop en nieuwbouw zijn in volle gang. Hierdoor is het mogelijk dat er af en toe wat activiteit zichtbaar is op de locatie. De vergunning voor sloop en de bouw is eind vorig jaar bij de gemeente ingediend en de procedure loopt op dit moment nog. Daarnaast vindt er overleg plaats met de nutsbedrijven om de woningen tijdig van aansluitingen te kunnen voorzien. De start van de bouw hangt hier van af. Wanneer er meer bekend is over de start bouw worden de omwonenden hierover ingelicht.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van project Dobbestraat Woltersum? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.