Oosterhoogebrug

Header afbeelding

Wij gaan 220 woningen aan de Speenkruidstraat en de Orchideestraat in Oosterhoogebrug (Groningen) grondig aanpakken. We zorgen ervoor dat de woningen weer voldoen aan de eisen van nu. We voeren onderhoudswerkzaamheden uit, we plaatsen zonnepanelen op de woningen en de woningen worden goed geïsoleerd. Dit doen we samen en in goed overleg met de bewoners. We maken voor iedere woning een voorstel voor de verbeteringen die nodig zijn.

 

Project in het kort

  • Onderhoud aan kozijnen, schilderwerk, voegen en meterkast
  • Plaatsen zonnepanelen
  • Aanbrengen isolatie en plaatsen dubbel glas
  • Waar nodig vervangen van dakramen, toilet, keuken, badkamer en CV-ketel
Wiebo vakman

Voortgang

  • In februari 2021 kennismakingsgesprekken
  • Juni 2021: start werkzaamheden fase 1
Op Stee Wierden&Borgen Lsfotografie 140

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust!

Benno Jacobs &
Jelmer de Vries
Woonconsulenten
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Recente updates

maandag 25 oktober 2021

Bewonerservaring Oosterhoogebrug

De renovatie en verduurzaming van de eerste woningen zit erop, maar we hebben nog veel woningen te gaan! Daarom maakten we samen met één van de bewoners en woonconsulenten Jelmer en Esra een video over de werkzaamheden. In deze video vertellen we u over de werkzaamheden en wat u hier als bewoner van merkt.

woensdag 25 augustus 2021

Terug van vakantie en weer aan de slag

We zijn terug van vakantie en we zijn weer aan de slag.
Alle werkzaamheden die wij bij uw woning uitvoeren verdienen natuurlijk wel wat uitleg. Hiervoor maken wij een filmpje met de belangrijkste highlights en vooral antwoord op de vraag: wat merkt de bewoner daar nu van? Ook interviewen we een bewoonster die het allemaal al heeft meegemaakt. Vandaag zijn de opnames en binnenkort kunt u het eindresultaat bekijken!

woensdag 25 augustus 2021

Hoe meld ik mijn zonnepanelen aan?

Op uw woning liggen zonnepanelen. Deze moet u zelf registreren. Hoe u dat kunt doen leest u hieronder.
Een uitgebreide handleiding vindt u in de opleverbrochure.

- registreer uw zonnepanelen binnen 2 weken op www.energieleveren.nl

- er liggen 6 zonnepanelen op uw dak met elk een Wp van 320 Watt

- uw omvormer heeft een Wp van 2.000 watt

- na registratie krijgt u een bevestigingsbrief van uw netbeheerder


Komt u er niet uit, neem dan contact op met uw woonconsulenten Jelmer de Vries of Benno Jacobs.

 

 

 

 

woensdag 21 juli 2021

Woonupdate juli 2021

Vorige week viel de nieuwe Woonupdate op de mat bij de huurders in Oosterhoogebrug. Nieuwsgierig? Lees hem via de onderstaande link.

woensdag 21 juli 2021

Bouwvakantie en vakantiegroet

Lenferink is tijdens de bouwvak niet aan het werk in Oosterhoogebrug. De bouwvak is van vrijdag 23 juli t/m maandag 16 augustus. In sommige woningen zijn ze nu nog bezig. Voor de bouwvak zijn deze werkzaamheden afgerond. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze de steigers weghalen en de buurt netjes achterlaten.

Wij wensen u een fijne vakantie en zien elkaar weer in augustus!

zondag 11 juli 2021

Een échte huismus

De huismussen hebben het naar hun zin in de Speenkruidstraat. Ze bouwen hun nestjes onder de dakgoot en blijven daar lekker zitten.  Zelfs de vogelkasten, die wij speciaal hiervoor hebben opgehangen, kunnen daar niet tegenop. Om de mussen rust te geven, passen we de volgorde van de werkzaamheden aan. Zo beperken we de vertraging voor de andere bewoners zo veel mogelijk. De bewoners waarvan de planning verandert zijn hiervan op de hoogte gebracht.

dinsdag 15 juni 2021

Comfortabele rustwoningen

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de rustwoningen in te richten. Een frisse schilderbeurt, fijne meubel en een gezellige sfeer. Een ideale plek voor de bewoners om zich even terug te trekken tijdens de werkzaamheden. De woningen zijn voorzien van internet en televisie en een ingerichte keuken. Kortom, een goede plek om te werken, te eten of gewoon lekker tot rust te komen.

woensdag 2 juni 2021

Goede gesprekken met bewoners

De gesprekken met bewoners in onze contactwoning zijn in volle gang. Leuk om elke bewoner te spreken. Fijn om te zien dat de meeste bewoners enthousiast zijn over de werkzaamheden. Ja, er gaat veel gebeuren, er is overlast, maar we doen dit met elkaar. En we hebben een gezamenlijk doel: een comfortabele, energiezuinige woning met een nette uitstraling en klaar voor de toekomst.

dinsdag 1 juni 2021

Werkzaamheden eerste woningen gestart

De werkzaamheden zijn gestart! Aannemer Lenferink Vastgoedonderhoud is op 1 juni begonnen met de eerste 21 woningen aan de Speenkruidstraat. 

maandag 24 mei 2021

Elke week een spreekuur in de contactwoning

Elke dinsdag van 14:30 tot 16:30 houden wij spreekuur in onze contactwoning aan de Speenkruidstraat 198. Bewoners kunnen spontaan binnenlopen met al hun vragen en opmerkingen. We hebben ook informatieborden, brochures en stalen voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer.

woensdag 7 april 2021

Projectcommissie gestart

Gisteren is de projectcommissie voor het eerst samen gekomen. De commissie bestaat uit de volgende buurtbewoners:

- Joppe van der Spoel
- Christiaan Boddeveld
- Catharina Sala
- Gea Snijder
- Henk Sinning
- Svaraj Verheul
- Wilma Thurkow

In de komende woonupdate stellen ze zich aan u voor! 

donderdag 18 maart 2021

Overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen

Op donderdagochtend 18 maart ondertekenden Nis Baar (directeur Lenferink Vastgoedonderhoud Noordoost) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van 220 woningen in de wijk Oosterhoogebrug in Groningen. De werkzaamheden aan de woningen in de Speenkruidstraat en Orchideestraat starten in juni.

(Met dank aan BLKSM voor de mooie beelden) 

maandag 8 februari 2021

Enquête kleurgebruik schilderwerk

In december hebben alle bewoners een Woonupdate gekregen waarin we vertellen hoe we de woningen gaan verduurzamen en welke onderhoudswerkzaamheden we gaan uitvoeren. Een van de dingen die we gaan doen is het schilderen van de buitenkant van de woningen. Om een kleurenpalet te kunnen kiezen hebben we een enquête uitgezet onder alle bewoners. In de enquête kunt u aangeven welke sfeer u graag terug wilt zien in uw wijk. U kunt de enquête hier digitaal invullen. U kunt de enquête ook per post terugsturen. U kunt dan het formulier bij uw brief invullen en deze terugsturen met de bijgevoegde envelop.

donderdag 14 januari 2021

Enquête schilderwerk en werven leden projectcommissie

Deze week hebben de bewoners van ons een brief ontvangen met een enquête. Via de enquête hebben we input gevraagd voor de kleurenpaletten voor de gevels van de woningen. Ook konden bewoners zich aanmelden voor de projectcommissie.

donderdag 3 december 2020

Woonupdate december 2020

Vandaag hebben we een woonupdate verstuurd naar alle bewoners. In deze woonupdate staat informatie over de werkzaamheden die we gaan uitvoeren. Ook vertellen we meer over de overlast tijdens de uitvoering, vergoedingen waar u recht op heeft en de beschikbaarheid van rustwoningen. Tenslotte geven we aan wat de maatregelen betekenen voor de huur en woonlasten.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden in Oosterhoogebrug? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Meer weten?

MJJ 20201116 Speenkruidstraat 27
Kom langs op dinsdag tussen 14.30 en 16.30 uur in onze contactwoning aan Speenkruidstraat 198.
Op Stee Wierden&Borgen Lsfotografie 140

Vragen? U kunt ons bellen of appen

Onze woonconsulenten Benno Jacobs en Jelmer de Vries zijn tijdens de openingstijden van Wierden en Borgen telefonisch of per Whatsapp bereikbaar.

Wilt u ons telefonisch spreken? Bel dan naar (050) 402 3750. 

Wilt u ons appen? Klik dan op de button of gebruik telefoonnummer (06) 21 87 24 08.