Stadsweg Onderdendam

Header afbeelding

Aan de Stadsweg in Onderdendam bouwt Wierden en Borgen zes levensloopwoningen voor de sociale verhuur vanuit een pilotproject 'dorpseigen bouwen'. Dit project is een initiatief van de gemeente Het Hogeland en de NCG. Het doel van deze pilot is om een project te ontwikkelen dat in meer dorpen toegepast kan worden. De woningen moeten bijvoorbeeld passen in het dorpsbeeld, moeten aardbevingsbestendig zijn en bij voorkeur zeer energiezuinig.

 

Project in het kort

  • Nieuwbouw
  • 6 levensloopwoningen
  • Stadsweg in Onderdendam
  • Onderdeel van pilot 'dorpseigen bouwen'
Wiebo vakman

Voortgang

  • In voorbereiding
  • Beoogde start nieuwbouw begin 2022
  • Verwachte oplevering eind 2022
Edwin

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Edwin
Projectleider
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Woningindeling

We bouwen in totaal zes 2-onder-1-kap woningen. De woningen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn, dus ook de badkamer en een slaapkamer. Daardoor zijn de woningen geschikt voor senioren en kleine gezinnen. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers. Verder krijgen de gasloze woningen een warmtepomp, zonnepanelen en een vrijstaande houten berging in de tuin.

Recente updates

donderdag 2 september 2021

Ondertekening overeenkomst voor de bouw van 6 woningen in Onderdendam

Op donderdagmiddag 2 september zetten Bert Doldersum (Paas BV) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 6 huurwoningen aan de stadsweg in Onderdendam.

Aannemer Paas start begin 2022 met de bouw van deze 2-onder-1-kap woningen. In deze levensloopbestendige woningen bevinden alle voorzieningen zich op de begane grond. De woningen zijn geschikt voor senioren en kleine gezinshuishoudens. De verdieping bestaat uit twee slaapkamers. Verder krijgen de gasloze woningen een warmtepomp, een vrijstaande houten berging in de tuin en zonnepanelen.

Samenwerking
Het concept voor deze woningen kwam in samenwerking met architect HJK uit Groningen, gemeente het Hogeland en werkgroep GOO uit Onderdendam tot stand. Het ontwerp houdt rekening met de 'streekgebonden architectuur'. Zo komt het ontwerp in de bestaande omgeving goed tot z’n recht.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden starten eind 2021. Afhankelijk van de beschikbaarheid aan bouwmaterialen levert de aannemer de woningen naar verwachting eind 2022 op.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw in Onderdendam? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.