Stadsweg Onderdendam

Header afbeelding

Aan de Stadsweg in Onderdendam bouwt Wierden en Borgen zes levensloopwoningen voor de sociale verhuur vanuit een pilotproject 'dorpseigen bouwen'. Dit project is een initiatief van de gemeente Het Hogeland en de NCG. Het doel van deze pilot is om een project te ontwikkelen dat in meer dorpen toegepast kan worden. De woningen moeten bijvoorbeeld passen in het dorpsbeeld, moeten aardbevingsbestendig zijn en bij voorkeur zeer energiezuinig.

 

Project in het kort

  • Nieuwbouw
  • 6 levensloopwoningen
  • Stadsweg in Onderdendam
  • Onderdeel van pilot 'dorpseigen bouwen'
Wiebo vakman

Voortgang

  • In uitvoering
  • Start nieuwbouw maart 2022
  • Verwachte oplevering eind 2022
Edwin

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Edwin
Projectleider
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Woningindeling

We bouwen in totaal zes 2-onder-1-kap woningen. De woningen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn, dus ook de badkamer en een slaapkamer. Daardoor zijn de woningen geschikt voor senioren en kleine gezinnen. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers. Verder krijgen de gasloze woningen een warmtepomp, zonnepanelen en een vrijstaande houten berging in de tuin.

Recente updates

vrijdag 8 juli 2022

Verdiepingsvloer

Het werkzaamheden liggen op schema aan de Stadsweg in Onderdendam. Verdiepingsvloer is gestort en de aannemer heeft de H.S.B. wanden begane grond geplaats.

woensdag 11 mei 2022

Fundering werkzaamheden

De bouwwerkzaamheden verlopen volgens planning. De aannemer heeft afgelopen week het beton voor de funderingen gestort. Deze week zullen de rioleringen in de kruipruimtes van de woningen worden aangebracht.

vrijdag 1 april 2022

De bouw kan beginnen

Het bouwdoek hangt en de bouwhekken staan om het bouwterrein. De nieuwbouw van zes woningen aan de Stadsweg begint. 

donderdag 24 februari 2022

Start werkzaamheden aannemer

De bouw van zes levensloopbestendige woningen aan de Stadsweg gaat van start. Aannemer Paas B.V. voert de werkzaamheden voor Wierden en Borgen uit. We zijn blij dat we na jaren invulling kunnen geven aan deze locatie met duurzame en aardbevingsbestendige woningen. De aannemer is al gestart met de voorbereidingen. Begin maart (week 10 of 11) richten ze de bouwplaats in. Eind maart gaan de eerste palen de grond in. We verwachten dat de woningen eind 2022 klaar zijn. Aanvullende informatie is terug te vinden in de laatste nieuwsbrief.

donderdag 2 september 2021

Ondertekening overeenkomst voor de bouw van 6 woningen in Onderdendam

Op donderdagmiddag 2 september zetten Bert Doldersum (Paas BV) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 6 huurwoningen aan de stadsweg in Onderdendam.

Aannemer Paas start begin 2022 met de bouw van deze 2-onder-1-kap woningen. In deze levensloopbestendige woningen bevinden alle voorzieningen zich op de begane grond. De woningen zijn geschikt voor senioren en kleine gezinshuishoudens. De verdieping bestaat uit twee slaapkamers. Verder krijgen de gasloze woningen een warmtepomp, een vrijstaande houten berging in de tuin en zonnepanelen.

Samenwerking
Het concept voor deze woningen kwam in samenwerking met architect HJK uit Groningen, gemeente het Hogeland en werkgroep GOO uit Onderdendam tot stand. Het ontwerp houdt rekening met de 'streekgebonden architectuur'. Zo komt het ontwerp in de bestaande omgeving goed tot z’n recht.

Planning
De voorbereidende werkzaamheden starten eind 2021. Afhankelijk van de beschikbaarheid aan bouwmaterialen levert de aannemer de woningen naar verwachting eind 2022 op.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwbouw in Onderdendam? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.

Belangrijke documenten

Hier plaatsen wij onze woonupdates en andere belangrijke documenten.