Tooltip content here Menu

Buurtkast aanvragen

In een buurtkast kunnen buurtbewoners houdbare boodschappen zetten. Anderen kunnen die er gratis weer uit halen. Dit is voor iedereen in de buurt. Met een buurtkast kan je anderen dus een handje helpen. En je kunt voedselverspilling tegengaan en iets goeds doen voor de mensen in jouw buurt. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Direct naar:

Wil jij ook een buurtkast voor jouw buurt?

Huurders van Wierden en Borgen kunnen vragen om een (gratis) buurtkast. Wierden en Borgen plaatst de buurtkast dan bij jou. Jij wordt dan de beheerder van de kast. 

Hoe werkt het?

Als vrijwilliger krijg je de buurtkast van ons. De buurtkast staat op een paal en kan in de voortuin worden neergezet. Is dat niet mogelijk? Dan kijken we of er een andere geschikte plek is. 

De buurtkasten worden gemaakt door de Kwajongens. De Kwajongens begeleiden jongeren met een afstand tot het onderwijs of de arbeidsmarkt en geven ze nieuwe kansen.  

De buurtkast is en blijft eigendom van Wierden en Borgen. Stel dat je geen vrijwilliger meer wilt zijn, dan kan de buurtkast weer bij ons worden ingeleverd. We zoeken dan een nieuwe locatie voor de buurtkast. Wij vragen je wel om tenminste 6 maanden lang de buurtkast in je tuin te laten staan. Mocht er iets gerepareerd moeten worden aan de Buurtkast, dan kan dit via onze woonconsulenten gebied en wijkbeheer. 

Wat moet je doen als beheerder?

Als beheerder zorg je dat de buurtkast er netjes bij staat en er goede producten in staan. Je zorgt dat het kastje netjes en schoon blijft. Ook het controleren op de houdbaarheidsdatum van de producten hoort daarbij. Om meteen goed te kunnen beginnen bieden wij ook een startpakket aan. Dit is een cadeaubon van een supermarkt in de buurt t.w.v. €25,-.

Krijg je zin om een buurtkast te beginnen? Neem dan contact op met ons.

Buurtkast
Buurtkast in Loppersum

Locaties buurtkasten

Inmiddels staan er al 10 buurtkasten van Wierden en Borgen. Je kunt ze vinden in Winsum, Loppersum, Stedum, Garnwerd, Groningen, Uithuizermeeden en Wirdum. We zoeken nog huurders die een buurtkast willen beheren, bij voorkeur in de dorpen en wijken waar nu nog geen buurtkast is. Blijkt dat bij jou in de buurt al een buurtkast van ons staat, dan kan het zijn dat we je verzoek afwijzen.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.