Huurwoning kopen

Header afbeelding

In sommige gevallen verkoopt Wierden en Borgen huurwoningen. Als u aangeeft dat u belangstelling heeft voor het kopen van uw huurwoning, zoeken wij voor u uit wat de mogelijkheden zijn. Ook als u niet huurt van Wierden en Borgen is het soms mogelijk een voormalige huurwoning te kopen.

Huurwoning kopen

Woning beschikbaar voor verkoop

Als uw woning is aangemerkt als woning beschikbaar voor de verkoop, geven wij uw gegevens door aan twee taxateurs. De taxateurs bellen u om een afspraak te maken voor de taxatie. Als de taxatierapporten bij ons binnen zijn, krijgt u een aanbieding van ons met de vaste koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar. U betaalt een reële prijst op basis van de getaxeerde waarde van de woning.

Als u besluit  dat u de woning wilt kopen, maken wij de koopovereenkomst voor u op. Dit is ook het moment om de financiering te regelen.

Woning niet beschikbaar voor verkoop

Sommige woningen verkopen wij niet. Bijvoorbeeld omdat het karakteristieke woningen zijn. Ook willen we woningen hebben voor iedere doelgroep. Bepaalde woningen behoren tot onze kernvoorraad. Daarom is het niet altijd mogelijk om uw huurwoning te kopen. Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan, wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over huurwoning kopen

Ik heb een woning van jullie gekocht en heb daar een klacht over. Wat moet ik doen?

Stuur uw klacht per e-mail of post naar ons toe. Leg duidelijk uit waarom u ontevreden bent, zodat wij weten wat het probleem is. Als wij uw klacht hebben ontvangen, nemen we contact met u op.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Dat kan, maar wij geven de voorkeur aan onze vaste, lokale notaris. Deze notaris verzorgt namelijk de leveringsakte. Voor de hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Omdat u de leverings- en hypotheekakte op hetzelfde moment ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij onze notaris te regelen.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

U kunt niet onderhalen over de koopprijs. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een reële prijs op basis van de getaxeerde waarde. Als u het niet eens bent met de koopprijs kunt u uiteraard besluiten om de woning niet te kopen.

Kan ik een plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Ja, dat dat kan. Neem daarvoor contact met ons op.