Tooltip content here Menu

Huurwoning kopen

In sommige gevallen verkoopt Wierden en Borgen huurwoningen. Als je aangeeft dat je belangstelling hebt om je huurwoning te kopen, zoeken wij voor je uit wat de mogelijkheden zijn. Ook als je niet huurt van Wierden en Borgen is het soms mogelijk een voormalige huurwoning te kopen.

Huurwoning kopen

Woning beschikbaar voor verkoop

Als jouw woning is aangemerkt als woning beschikbaar voor de verkoop, geven wij je gegevens door aan twee taxateurs. De taxateurs bellen u om een afspraak te maken voor de taxatie. Als de taxatierapporten bij ons binnen zijn, krijg je een aanbieding van ons met een vaste koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar. Je betaalt een reële prijs op basis van de getaxeerde waarde van de woning.

Als je besluit  dat je de woning wilt kopen, maken wij de koopovereenkomst voor je op. Dit is ook het moment om de financiering te regelen.

Woning niet beschikbaar voor verkoop

Sommige woningen verkopen wij niet. Bijvoorbeeld omdat het karakteristieke woningen zijn. Ook willen we woningen hebben voor iedere doelgroep. Bepaalde woningen behoren tot onze basisvoorraad van woningen. Daarom is het niet altijd mogelijk om je huurwoning te kopen. Wil je een andere woning van ons kopen? Bel ons dan, wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over huurwoning kopen

Ik heb een woning van jullie gekocht en heb daar een klacht over. Wat moet ik doen?

Stuur je klacht per e-mail of post naar ons toe. Leg duidelijk uit waarom je ontevreden bent, zodat wij weten wat het probleem is. Als wij je klacht hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Dat kan, maar wij geven de voorkeur aan onze vaste, lokale notaris. Deze notaris verzorgt namelijk de leveringsakte. Voor de hypotheekakte mag je zelf een notaris kiezen. Omdat je de leverings- en hypotheekakte op hetzelfde moment ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij onze notaris te regelen.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Je kan niet onderhalen over de koopprijs. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. Je betaalt een reële prijs op basis van de getaxeerde waarde. Als je het niet eens bent met de koopprijs mag je uiteraard besluiten om de woning niet te kopen.

Kan ik een plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Ja, dat dat kan. Neem daarvoor contact met ons op.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.