Tooltip content here Menu

Huurcontract opzeggen

Ga je verhuizen? Zeg dan tijdig de huur op via 'Mijn W&B' of door te bellen naar ons Woonpunt. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. Na de opzegging plannen we een voorinspectie in.

Opzegtermijn

Het is belangrijk dat je op tijd je huur opzegt. Doe dit minimaal 1 maand van te voren. Je kan je huur natuurlijk ook eerder opzeggen. Je hebt dan meer tijd om de woning goed op te leveren en de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als je spullen ter overname wilt aanbieden. Hoelang je opzegtermijn is, staat in je huurovereenkomst.

Let op: de einddatum van je huur mag niet in het weekend of op een feestdag vallen.

Welke informatie moet je doorgeven?

  • Je naam;
  • Het adres van de woning of garagebox waarvan je de huur wilt opzeggen;
  • De datum waarop de huur moet stoppen;
  • Je telefoonnummer;
  • Je nieuwe adres;
  • Je e-mailadres.

Wie kan de huur opzeggen

Alleen de hoofdhuurder en medehuurder die op de huurovereenkomst staan kunnen de huur opzeggen. Wil je de huur opzeggen voor een overleden familielid? Dan lever je een akte van overlijden bij ons in.

Bevestiging opzeggen huur

Nadat je de huur hebt opgezegd, ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging van de huuropzegging via een e-mail. In deze e-mail staat de datum waarop je huur eindigt en de datum. Ook staat hierin het tijdstip waarop onze medewerker langskomt voor de voorinspectie van je woning.

De huuropzegging en de einddatum zijn definitief. Dat betekent dat je het later niet meer kunt veranderen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Huur garagebox opzeggen

Heb je een garagebox die bij de woning hoort? Dan kan je de huur van de woning en de garagebox tegelijk opzeggen.

Huur je een woning en een garagebox apart van elkaar? Dan moet je de huur van de woning en de garagebox apart van elkaar opzeggen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

De huur zeg je op via Mijn W&B of door te bellen naar ons Woonpunt. Om de huur op te zeggen, lever je een akte van overlijden in.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.