Huurcontract opzeggen

Header afbeelding

Gaat u verhuizen? Zeg dan tijdig de huur op via 'Mijn W&B' of door te bellen naar ons Woonpunt. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. Na uw opzegging plannen we de voorinspectie in.

Opzegtermijn

Het is belangrijk dat u op tijd uw huur opzegt. Doe dit minimaal 1 maand van te voren. U kunt uw huur natuurlijk ook eerder opzeggen. U heeft dan meer tijd om de woning goed op te leveren en de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. Hoelang uw opzegtermijn is, staat in uw huurovereenkomst. Let op: de einddatum van uw huur mag niet in het weekend of op een feestdag vallen.

Welke informatie moet u doorgeven?

  • Uw naam;
  • Het adres van de woning of garagebox waarvan u de huur wilt opzeggen;
  • de datum waarop de huur moet stoppen;
  • uw telefoonnummer;
  • uw nieuwe adres;
  • uw e-mailadres.

Wie kan de huur opzeggen

Alleen de hoofdhuurder en medehuurder die op de huurovereenkomst staan kunnen de huur opzeggen. Als u de huur wilt opzeggen voor een overleden familielid, hebben wij van u een akte van overlijden nodig.

Bevestiging opzeggen huur

Nadat u de huur hebt opgezegd, ontvangt u binnen twee werkdagen een bevestiging van de huuropzegging via een e-mail. In deze e-mail staat de datum waarop uw huur eindigt en de datum en het tijdstip waarop onze medewerker langskomt voor de voorinspectie van uw woning.

De huuropzegging en de einddatum zijn definitief. Dat betekent dat u het later niet meer kunt veranderen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Huur garagebox opzeggen

Als u een garagebox heeft die bij de woning hoort, dan kan u de huur van de woning en de garagebox tegelijk opzeggen. Huurt u een woning en een garagebox apart van elkaar, dan moet u de huur van de woning en de garagebox apart van elkaar opzeggen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

De huur zegt u op via Mijn W&B of door te bellen. Om de huur op te zeggen, hebben wij van u een akte van overlijden nodig.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.