Aanleg glasvezel

Header afbeelding

In de gemeente Groningen en gemeente Hogeland wordt glasvezel aangelegd. Glasvezel is een netwerkkabel waarmee u extra snel kunt internetten, tv-kijken en bellen. In de gemeente Hogeland leggen de partijen Delta Fiber en Rodin dit netwerk aan. Zij hebben hiervoor een vergunning gekregen van de gemeente. In de gemeente Groningen is dat KPN.

Delta Fiber, Rodin (ViberQ) en KPN vragen per brief of u glasvezel wilt
Dit doen ze per straat of wijk. De aanleg van glasvezel is gratis en vrijwillig. Als u een aansluiting wilt, maken ze deze in uw meterkast. Als er geen meterkast is, wijst Wierden en Borgen hiervoor een andere plek aan. 

U kunt zelf kiezen of u de aansluiting wilt
Wij verplichten dit niet. We adviseren u wel om dit te doen. U hoeft de aansluiting niet te gebruiken, maar dan heeft u hem wel alvast voor de toekomst. Binnenkort sturen wij onze huurders een brief waarin we uitleggen wat u moet doen als u glasvezel aan wilt laten leggen. Wacht deze brief in ieder geval af voordat u actie onderneemt.

Liever later een glasvezel-aansluiting? Dan betaalt u mogelijk aansluitkosten
Geen zin in al dat gedoe? Of geen behoefte aan sneller internet? Dan kunt u er ook voor kiezen om geen glasvezel aan te sluiten. Houd er wel rekening mee dat u in de toekomst mogelijk kosten betaalt voor een aansluiting.

Neem voor meer informatie contact op met het bedrijf dat glasvezel in uw straat aanlegt
Gebruik hiervoor het telefoonnummer of e-mailadres van het bedrijf waarvan u een brief heeft gekregen. Dit kan Delta Fiber, Rodin (ViberQ) of KPN zijn.

Glasvezel-internet regelt u met uw internetprovider
Wilt u gebruik maken van de snellere internetverbinding via de glasvezelkabel? Dat kunt u zelf regelen met een internetprovider.