Tooltip content here Menu

Aanleg glasvezel

In de gemeente Groningen en gemeente Hogeland wordt glasvezel aangelegd. Glasvezel is een netwerkkabel waarmee je extra snel kunt internetten, tv-kijken en bellen. In de gemeente Hogeland legt de partij Delta Fiber dit netwerk aan. In de gemeente Groningen is dat KPN. Als huurder van Wierden en Borgen kan je zelf kiezen of je de aansluiting wilt.

Delta Fiber en KPN vragen per brief of je glasvezel wil

Dit doen ze per straat of wijk. De aanleg van glasvezel is gratis en vrijwillig. Als je een aansluiting wilt, maken ze deze in je meterkast. Als er geen meterkast is, wijst Wierden en Borgen hiervoor een andere plek aan. 

Je kan zelf kiezen of je de aansluiting wilt

Wij verplichten dit niet. We adviseren je wel om dit te doen. Je hoeft de aansluiting niet te gebruiken, maar dan heb je hem wel alvast voor de toekomst. 

Liever later een glasvezel-aansluiting? Dan betaal je mogelijk aansluitkosten

Geen zin in al dat gedoe? Of geen behoefte aan sneller internet? Dan kan je er ook voor kiezen om geen glasvezel aan te sluiten. Houd er wel rekening mee dat je in de toekomst mogelijk kosten betaalt voor een aansluiting.

Neem voor meer informatie contact op met het bedrijf dat glasvezel in jouw straat aanlegt

Gebruik hiervoor het telefoonnummer of e-mailadres van het bedrijf waarvan je een brief hebt gekregen. Dit kan Delta Fiber of KPN zijn.

Glasvezel-internet regelt u met uw internetprovider

Wil je gebruik maken van de snellere internetverbinding via de glasvezelkabel? Dat kan je dat zelf regelen met een internetprovider. 

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.