Tooltip content here Menu

Immateriële schade

Je kan leed en verdriet ervaren door de gevolgen van de gaswinning. Soms zijn de gevolgen zo groot, dat je hiervoor een vergoeding kan aanvragen. Dat is de vergoeding voor immateriële schade. Deze aanvraag kan je indienen bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Wat is immateriële schade?

De vergoeding voor immateriële schade is bedoeld om leed en verdriet te verzachten en te erkennen. Deze vergoeding kan je aanvragen als je de hoofdhuurder bent van de woning. Met de Quickscan van IMG kan je kijken of jij in aanmerking komt voor de vergoeding.

Hoe doe je een aanvraag?

Om een vergoeding aan te vragen voor immateriële schade ga je naar jouw dossier bij IMG. Je logt hier in met je DigiD. Houd er rekening mee dat je de aanvraag doet met het adres waar je nu woont.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Ben je gestart met een aanvraag en kom je er niet uit? Heb je moeite om een document toe te voegen? Of mis je gegevens, zoals een schademelding? Het  Serviceloket van IMG helpt je dan graag. Je kan het Serviceloket bellen op het gratis telefoonnummer 0800 4444 111. Bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.