Tooltip content here Menu

Ongedierte

Als je last hebt van ongedierte moet je de bestrijding zelf regelen. In principe komen wij hiervoor niet langs. Bij het tuincentrum of de bouwmarkt kun je producten kopen om ongedierte te bestrijden. Blijf je last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Je moet zelf de kosten betalen.

Ongedierte in algemene ruimte

Heb je last van ongedierte in de algemene ruimte van jullie gebouw en is het gebouw in beheer van Wierden en Borgen? Dan mag je contact met ons  opnemen. Er komt dan iemand langs om de situatie te bekijken. Als het mogelijk is bestrijden wij het ongedierte.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over ongedierte

Wat kan ik doen tegen muizen?

Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat je jouw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Om muizen te bestrijden, kun je muizenvallen of gif aanschaffen. Blijf je last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Je moet de kosten zelf betalen.

Wat kan ik doen tegen wespen?

Je kunt gebruik maken van bestrijdingsmiddelen die verkrijgbaar zijn bij de bouwmarkt. Als de wespen blijven terugkomen en overlast veroorzaken, dan kun je het nest laten verwijderen door een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Je moet de kosten zelf betalen. 

Wat kan ik doen tegen ratten?

In principe ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ratten. Ze komen vaak op voedingsmiddelen af. Zorg daarom dat je die goed afsluit en dat jouw keuken schoon is. Denk je dat de aanwezigheid van ratten wordt veroorzaakt door iets anders? Laat dit aan ons weten, dan kijken we samen met je wat er nodig is.

Wat kan ik doen tegen zilvervisjes?

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geisoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. ?De bestrijding van zilvervisjes moet je zelf regelen. Je kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen bij tuincentrum en bouwmarkt te koop. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes.

Wat kan ik doen tegen mieren?

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat je jouw voedingsmiddelen goed afsluit en je keuken schoonhoudt. Je kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen tegen slakken?

Slakken komen op vocht af, ventileer ruimtes om ze minder vochtig te maken. Tuincentra en bouwmarkten verkopen bestrijdingsmiddelen.

Ik heb een vleermuis in mijn woning. Wat nu?

Het is bij wet verboden om vleermuizen te bestrijden of te verjagen. Ze worden beschermd binnen de Wet natuurbescherming. Vleermuizen mogen zelfs niet verstoord worden.

Vleermuizen veroorzaken eigenlijk geen overlast en zijn vooral nuttige dieren omdat zij veel vliegen en muggen vangen. Toch worden mensen vaak wat zenuwachtig bij de gedachte dat er vleermuizen in huis of in de schuur leven. Je zult als er vleermuizen binnen zitten bijvoorbeeld poepjes op de muur vinden. Heb je een vleermuis in huis, zet dan een raam open en doe het licht uit zodat het dier naar buiten kan vliegen. Helpt dit niet, probeer hem dan in een doosje of potje op te scheppen. Raak de vleermuis niet aan met je blote handen. Je kunt ook een lokale vrijwilliger bellen van een vleermuiswerkgroep voor advies. Zie voor meer informatie de website van vleermuiswerkgroep Groningen.

Ik heb last van houtworm. Wat nu?

Voor de bestrijding van houtworm kun je een afspraak maken met een vakman van Wierden en Borgen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of plan de afspraak zelf in.

Ik heb last van broedende vogels. Wat nu?

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden mogen er geen verstorende werkzaamheden aan de woning uitgevoerd worden.

Heb je last van een nest buiten het broedseizoen? Dan kun je deze zelf verwijderen of een bedrijf inschakelen om dit voor je uit te laten voeren. Deze werkzaamheden moet je zelf betalen.

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.