Voorkom verstoppingen

Header afbeelding

Verstoppingen in huis kunnen zorgen voor veel ongemak. Zo gaan verstopte gootstenen stinken, kan er water in de douchebak blijven staan of loopt het water niet weg uit de dakgoten. Gelukkig is het makkelijk om verstoppingen in en rond huis te voorkomen.

Voorstopping voorkomen

Verstoppingen zijn makkelijk te voorkomen. We geven u vier tips om problemen voor te zijn.

  • Met het gebruik van gootsteenzeefjes bent u een verstopping al snel voor. Een gootsteenzeefje of een filter in de douche of wasbak vangen het ergste vuil op. Zorg er wel voor dat u het vuil regelmatig verwijdert.

  • Veel dingen zijn niet geschikt om door te gootsteen te spoelen. Vet dat in de pan achterblijft na het koken bijvoorbeeld. Dit kan ophopen wanneer u het door de gootsteen spoelt. Neem pannen met achtergebleven vet daarom af met een stukje keukenrol voor het afwassen.

  • Kleine takjes en blaadjes spoelen makkelijk de regenpijp in. Dit is te voorkomen door een bladvanger op de regenpijp te monteren.

  • Dakgoten zorgen voor de afvoer van regenwater vanaf het dak. Bladeren hopen zich vaak op in de dakgoten. Dit zorgt voor verstoppingen. Voor goede afvoer van het water is het nodig om de goten af en toe schoon een leeg te maken.

Verstopping verhelpen

Zelf aan de slag

Heeft u last van een verstopping in huis? Dan kunt u eerst proberen deze verstopping zelf te verhelpen. In de bouwmarkt zijn vaak goede middelen en materialen te koop, zoals een rubberen gootsteenontstopper. Bel meteen een ontstoppingsbedrijf als het ontstoppen niet lukt.

Een onstoppingsbedrijf bellen

Lukt het niet om de verstopping zelf te verhelpen? Als u lid bent van het Fonds Klein Onderhoud kunt u terecht bij onze servicepartner Van der Velden Rioleringsbeheer. Als u geen lid bent, kunt u zelf een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten van de werkzaamheden zijn dan voor uw eigen rekening.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over verstoppingen

Ik heb last van stank in mijn huis. Komen jullie hiervoor langs?

Wij willen graag weten waar de stank vandaan komt en wat u ruikt.

Spoelt het water goed weg door de verschillende afvoeren? Neem dan contact op met ons. Wij maken een afspraak voor u met de vakman.

Spoelt het water niet goed weg? Dan kan de stank te maken hebben met een verstopping. Als u lid bent van het Fonds Klein Onderhoud kunt u dan terecht bij onze servicepartner Van der Velden Rioleringsbeheer. Als u geen lid bent, dan kunt u zelf een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten van de werkzaamheden zijn dan voor uw eigen rekening.

Ik heb zelf een verstopping veroorzaakt. Wat nu?

In de bouwmarkt zijn vaak goede middelen en materialen te koop. U kunt ook een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Als u lid bent van Fonds Klein Onderhoud kunt u terecht bij onze servicepartner Van der Velden Rioleringsbeheer.

Mijn dakgoot stroomt over. Wat moet ik doen?

Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water waarschijnlijk niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaker over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping. Neem contact op met Van der Velden Rioleringsbedrijf als u lid bent van het Fonds Klein Onderhoud. Als u geen lid bent, dan zijn de kosten van het ontstoppen voor uw eigen rekening.

Hoe vaak maken jullie de dakgoten schoon?

Als u lid bent van het Fonds Klein Onderhoud komt er minimaal 1 keer in de 2 jaar een bedrijf langs om de dakgoten schoon te maken. Wij doen dit onderhoud niet zelf.

Bent u geen lid van het Fonds Klein Onderhoud? Dan moet u de dakgoten zelf (laten) schoonmaken.

Mijn dakgoten lekken. Wat nu?

Ziet u een duidelijke lekkage aan uw dakgoot? Dien dan een reparatieverzoek in.

Interessante documenten

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.