Tooltip content here Menu

Voorkom verstoppingen

Verstoppingen in huis kunnen zorgen voor veel ongemak. Zo gaan verstopte gootstenen stinken, kan er water in de douchebak blijven staan of loopt het water niet weg uit de dakgoten. Gelukkig is het makkelijk om verstoppingen in en rond huis te voorkomen.

Voorstopping voorkomen

Verstoppingen zijn makkelijk te voorkomen. We geven je vier tips om problemen voor te zijn.

Verstopping verhelpen

Zelf aan de slag

Heb je last van een verstopping in huis? Dan kan je eerst proberen deze verstopping zelf te verhelpen. In de bouwmarkt zijn vaak goede middelen en materialen te koop, zoals een rubberen gootsteenontstopper. Bel meteen een ontstoppingsbedrijf als het ontstoppen niet lukt.

Een onstoppingsbedrijf bellen

Lukt het niet om de verstopping zelf te verhelpen? Als je lid bent van het Fonds Klein Onderhoud lost onze servicepartner RRS het voor je op. Je betaalt dan geen extra kosten.

Als je geen lid bent van het Fonds Klein Onderhoud, kan je zelf een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten van de werkzaamheden zijn dan voor jezelf.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over verstoppingen

Ik heb last van stank in mijn huis. Komen jullie hiervoor langs?

Wij willen graag weten waar de stank vandaan komt en wat je ruikt.

Spoelt het water goed weg door de verschillende afvoeren? Neem dan contact op met ons. Wij maken een afspraak voor je met de vakman.

Spoelt het water niet goed weg? Dan kan de stank te maken hebben met een verstopping. Als je lid bent van het Fonds Klein Onderhoud lost onze servicepartner RRS het voor je op. Als je geen lid bent, dan kan je zelf een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten van de werkzaamheden zijn dan voor je zelf.

Ik heb zelf een verstopping veroorzaakt. Wat nu?

In de bouwmarkt zijn vaak goede middelen en materialen te koop. Je kan ook een ontstoppingsbedrijf bellen. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Als je lid bent van Fonds Klein Onderhoud kan je terecht bij onze servicepartner RRS.

Mijn dakgoot stroomt over. Wat moet ik doen?

Stroomt de dakgoot alleen over bij een zware regenbui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water waarschijnlijk niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stromen de dakgoten vaker over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping. Neem contact op met RRS als je lid bent van het Fonds Klein Onderhoud. Als je geen lid bent, dan zijn de kosten van het ontstoppen voor je zelf.

Hoe vaak maken jullie de dakgoten schoon?

Als je lid bent van het Fonds Klein Onderhoud komt er minimaal 1 keer in de 2 jaar een bedrijf langs om de dakgoten schoon te maken. Wij doen dit onderhoud niet zelf.

Ben je geen lid van het Fonds Klein Onderhoud? Dan moet je de dakgoten zelf (laten) schoonmaken.

Mijn dakgoten lekken. Wat nu?

Zie je een duidelijke lekkage aan je dakgoot? Dien dan een reparatieverzoek in.

Interessante documenten

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.