Wmo-aanpassingen

Header afbeelding

Wet maatschappelijk ondersteuning

Iedereen heeft recht op de juiste voorzieningen, hulp en ondersteuning om zelfstandig te kunnen wonen. Daarom is er de Wet maatschappelijke ondersteuning die ervoor zorgt dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij. De Wmo vergoedt onder andere aanpassingen om langer thuis te kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan het rolstoeltoegankelijk te maken van uw woning, het plaatsen van douchehulpmiddelen of het plaatsen van een traplift.

Wmo-aanvraag indienen

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarom heeft elke gemeente een apart zorgloket of Wmo-loket. Heeft u een aanvraag? Dien deze dan in bij het Wmo-loket van uw gemeente.

De uitvoering van de Wmo verschilt per gemeente, daarom kan Wierden en Borgen vaak geen antwoord geven op vragen over Wmo-aanpassingen. Wij raden u aan om uw vragen over Wmo-aanpassingen te stellen aan uw eigen gemeente. U vindt de contactgegevens per gemeente hieronder.

MJJ 20200611 Wierdenborgen 3
MJJ 20200611 Wierdenborgen 6

Wmo gemeente Het Hogeland

Wmo Gemeente Eemsdelta

Wmo gemeente Groningen

Wmo gemeente Westerkwartier

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Wmo-aanpassingen

Moet ik betalen voor een Wmo-aanpassing?

Niet alle aanpassingen worden vergoed door de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het kan voorkomen dat u een eigen bijdrage betaalt. Het Wmo-loket van uw gemeente geeft u hierover alle informatie.

Wat als de Wmo mijn gewenste aanpassing aan de woning niet vergoedt?

De gemeente bepaalt welke aanpassingen door de WMO worden vergoedt. Het kan zijn dat een aanpassing niet vergoed wordt. Wilt u de gewenste aanpassing toch doorvoeren? Dan regelt en betaalt u deze zelf. Als u zelf niet in staat bent om de aanpassing te doen, kunt u hiervoor een bedrijf inschakelen. Let op dat u voor sommige aanpassingen toestemmingen van Wierden en Borgen moet vragen. Meer informatie hierover vindt op de pagina Zelf klussen

Liever even contact? Dat kan.

We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:30-16:30 uur en op vrijdag tot 12:00 uur.