24 november 2022

Nieuws

Wierden en Borgen gaat de komende tijd met de Wiebowagen door verschillende dorpen om energiebespaarproducten uit te delen: van Zoutkamp tot Hoogkerk. Huurders kunnen zelf kiezen welke producten ze willen en krijgen hulp. "Zo worden producten ook echt gebruikt"

18 november 2022

Nieuws

Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom helpt de overheid helpt met een energietoeslag. Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 één keer een energietoeslag krijgen van in totaal maximaal 1.300 euro.

11 november 2022

Nieuws

De themamiddag over ‘hoarding’ (verzameldwang) voor onze netwerkpartners in gemeente Het Hogeland was een succes! Op donderdagmiddag 10 november hebben we met ongeveer 50 aanwezigen nagedacht en gesproken over hoe we mensen met verzameldwang sámen het beste kunnen helpen.

25 oktober 2022

Nieuws

De eerste enquête is vandaag verstuurd naar ons digitaal huurderspanel! Het onderzoek gaat over gastvrije dienstverlening en de panelleden krijgen vragen over hoe ze dat graag zien. De resultaten gebruiken we om onze dienstverlening te verbeteren.

11 oktober 2022

Nieuws

De automatische afschrijving van de huur is deze maand vertraagd. Wordt de huur normaal op de 10e van je rekening afgeschreven? Dan is dat nu iets later en wordt het op maandag 17 oktober van je rekening afgeschreven. Je hoeft verder geen actie te ondernemen.

06 oktober 2022

Nieuws

Huur je bij ons een woning in het Westerkwartier? Kom dan langs op het Veiligheidsfestival in Ezinge! Ben je benieuwd hoe je de veiligheid in jouw omgeving of in huis kunt verbeteren? Of heb je zelf ideeën om hiermee aan de slag te gaan? Wij staan voor je klaar!

27 september 2022

Verhaal Op Stee

Hoe is het om in Zoutkamp te wonen? Op Stee ging op pad en zocht het uit. Maciej vertelt: "Als we barbecueën komt de hele buurt langs". Aan de overkant woont Miranda. Ze vindt het fijn wonen in Zoutkamp. De kinderen genieten van het water. En de mensen zijn oprecht.

22 september 2022

Nieuws Nieuwbouw

Op donderdag 22 september werd de vlag uitgehangen voor het bereiken van het hoogste punt van 11 nieuwe sociale huurwoningen aan de Poelsnip in Bedum.  De bouw verloopt voorspoedig. Naar verwachting zijn de woningen begin 2023 klaar voor de verhuur.

20 september 2022

Verhaal

Met een grote glimlach doet Jan Dijkema uit Bedum de deur open. Na een onzekere tijd in zijn sloopwoning, heeft hij eindelijk een nieuw huis. Het voelt nu al als zijn eigen plekje.

Gemeente Groningen, Rottinghuis en Wierden en Borgen hebben op maandag 5 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van ‘Buurtschap Hooge Hunze’. Samen onderzoeken ze hoe ze van het buurtschap een fijne woonplek kunnen maken.