21 maart 2023

Nieuws

Alle woningen in Ten Post zijn versterkt of gesloopt en nieuw gebouwd. Eind 2022 ontvingen de laatste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Daarmee is de versterkingsopgave van Wierden en Borgen hier afgerond. Er zijn 8 woningen versterkt en 42 woningen nieuw gebouwd.

16 maart 2023

Tips Op Stee

Wil je je tuin netjes maken, maar heb je geen hark of grasmaaier en kun je die ook niet bij iemand uit de buurt lenen? Geen nood! Bij het uitleenpunt van Wierden en Borgen kun je gratis tuingereedschap lenen.

15 maart 2023

Nieuws

De zes nieuwe levensloopwoningen aan de Stadsweg in Onderdendam zijn klaar. Ze worden maandag 20 maart aangeboden via Woningnet Boven Groningen. Voor een deel van de woningen past Wierden en Borgen 'dorpsbinding' toe. Dat is voorrang als je binding hebt met Onderdendam.

24 februari 2023

Nieuws Besparen

Geweldig dat we zoveel gratis energiebesparende producten hebben kunnen uitdelen! Op verschillende dagen van november tot januari toerden we met de Wiebowagen achter de bus langs onze huurders. Van Zoutkamp tot Loppersum en Hoogkerk. Samen in actie!

17 februari 2023

Nieuws

Gemeenten, provincie en het Rijk werken nauw samen om de bouw van 28.500 woningen in de provincie Groningen tot en met 2030 te realiseren. De afspraken zijn vastgelegd in 3 woondeald. De Groningse corporaties hebben een steunverklaring op de woondeals afgegeven.

10 februari 2023

Westerkwartier Nieuws

Wierden en Borgen onderzoekt of het verstandig is de sociale huurwoningen in de dorpen Ezinge, Garnwerd en Feerwerd over te dragen aan woningcorporatie Wold & Waard. In de gemeente Westerkwartier is Wierden en Borgen een relatief kleine verhuurder.

09 februari 2023

Verhaal Op Stee

Aan de Kerkstraat in Hoogkerk gaat het dak eraf! Wierden en Borgen verbetert hier 10 twee-onder-een-kap-woningen. Mevrouw Lina Kuipers (82) is een van de bewoners. We spreken haar samen met opzichter Wietse Koezema van Wierden en Borgen.

16 januari 2023

Verhaal Op Stee

In hartje Winsum staat de Ripperdaheerd. Pal naast het station. Een grote boerderij met daarin 22 woningen. Hoe is het om op zo’n plek te wonen? Op Stee ging langs om dat uit te zoeken.

22 december 2022

Nieuws

We toeren met de Wiebowagen door heel het werkgebied van Wierden en Borgen: van Zoutkamp tot Hoogkerk. We geven energiebespaarproducten aan al onze huurders. Dus ook aan jou! 

22 december 2022

Nieuws

We vragen marktpartijen om met slimme oplossingen te komen voor de verduurzaming van 800 woningen met een energielabel E, F of G. Matthieu van Olffen: “We hopen met een innovatieve aanbesteding de aanpak van de verduurzaming te kunnen versnellen."