Tooltip content here Menu

Nieuws

18 april 2024

Nieuws Nieuwbouw

Op woensdag 17 april stond de bouwplaats aan de Weemweg 2-22 in het teken van een hoogste punt viering. Bewoners vierden dit samen met alle partijen die bij de bouw betrokken zijn.

In het project Duurzaam Thuis heeft Wierden en Borgen 150 woningen verduurzaamd en gerenoveerd in Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden. Inmiddels is besloten om nog 81 woningen toe te voegen aan het project in Bedum en Uithuizermeeden.

07 maart 2024

Nieuws

Woningeigenaren in gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe krijgen vanaf 2025 een extra financiële bijdrage voor isolatiemaatregelen aan hun woningen. De vergoeding is een uitwerking van Nij Begun. De vergoeding is ook voor woningcorporaties om huurwoningen te isoleren.

01 maart 2024

Nieuws

De VoorzieningenWijzer helpt je met besparen op je vaste lasten. Huurders uit de gemeente Eemsdelta en gemeente Groningen konden hier al gebruik van maken. Vanaf 1 maart  2024 is de VoorzieningenWijzer ook beschikbaar voor huurders in de gemeente Het Hogeland.

28 februari 2024

Nieuws

Op dinsdag 27 februari jl. werd het startsein gegeven voor het verduurzamen en renoveren van 28 sociale huurwoningen in Hoogkerk. Hierbij houden we er rekening mee dat de woningen ‘karakteristiek’ zijn voor de Halmbuurt in Hoogkerk.

22 februari 2024

Nieuws

GeWOON Groen start met een proef om te achterhalen hoe het huurders bevalt om live inzicht te krijgen in hun energieverbruik. Ruim 2.300 huishoudens krijgen van de samenwerkende woningcorporaties het aanbod om een gratis energiedisplay in huis te halen.

12 februari 2024

Nieuws

Onze huurders met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf nu tot en met 31 maart 2024 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds betaalt een deel van de energierekening voor een periode van een half jaar na hun aanvraag.

In het najaar van 2023 verstuurden we een onderzoek naar ons digitaal huurderspanel. Het thema: Onze dienstverlening bij reparatieverzoeken. In dit artikel delen we de belangrijkste resultaten.

19 januari 2024

Nieuws

Ruim zeventigduizend huishoudens in de regio Groningen-Assen ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan een woningbehoefteonderzoek. De woonbeleving en woonwensen van inwoners zijn voor gemeenten en corporaties belangrijke input voor het beleid voor de komende jaren.

09 januari 2024

Op Stee Verhaal

Marcel Heinstra en zijn vrouw Renskje wonen in Eenrum. Toen ze het aanbod kregen om zonnepanelen te plaatsen, waren ze meteen enthousiast. “De kostenbesparing op onze vaste lasten trok ons aan. En in 1 dag zijn ze al klaar. Die ene dag rommel, daar kom je wel overheen.”