Tooltip content here Menu

84 huurwoningen in Bedum krijgen grote renovatie

Geplaatst op woensdag 3 februari 2021

Op woensdagochtend 3 februari ondertekenden Hans Boekema (directeur Boekema Vastgoed) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen in Bedum. De woningen staan in de Zeeheldenbuurt, de Professorenbuurt en de Borgenbuurt. Een deel van de huurders moet tijdelijk in een andere woning verblijven vanwege de werkzaamheden. In maart starten de werkzaamheden.

Wat wordt gedaan aan de woningen?

Alle 84 huurwoningen worden verduurzaamd en verbeterd. 76 woningen krijgen een compleet ‘nieuwe jas’ om de woning. Het casco van de woning blijft staan en krijgt nieuwe gevels met isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe daken, vloerisolatie en een nieuwe berging. Elke woning krijgt zes zonnepanelen. De bewoners keren terug in een comfortabele woning met lagere energielasten.

Bewonersbegeleiding

Vanwege de ingrijpende werkzaamheden gaat het overgrote deel van de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning. Een wisselwoning is volledig gestoffeerd en voorzien van meubels. De bewoners nemen hun persoonlijke spullen mee. Hun huisraad wordt tijdelijk opgeslagen. Het eerste blok woningen gaat in maart in de steigers.

“We vinden goede begeleiding van deze bewoners erg belangrijk. Boekema heeft daar oog voor. De woningen worden er echt beter op, maar de werkzaamheden zorgen wel voor overlast. Het is belangrijk dat dat tot een minimum wordt beperkt.”

Matthieu van Olffen (links)
Directeur Wierden en Borgen