Tooltip content here Menu

Aardbeving bij Garrelsweer: controleer uw woning en meld eventuele schade

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Mensen vanuit de hele provincie hoorden en voelden vannacht de aardbeving bij Garrelsweer. Het kan zijn dat uw woning hierdoor schade heeft opgelopen. Controleer uw woning daarom goed en meld schade en onveilige situaties direct bij ons. Onveilige situaties worden binnen een paar werkdagen geïnspecteerd door een van onze opzichters.

Let bij het controleren van uw woning op

  • Scheuren in de buiten- en binnenmuren;
  • Scheuren bij de draagbalken boven de kozijnen van de buitenmuur;
  • Los stucwerk op plafond en muren;
  • Scheuren in tegels op de vloer en de wand.

Lees meer over aardbevingsschade en versterking

Stappenplan aardbevingsschade melden

Meld schade en neem bij onveilig situaties direct contact op met ons Woonpunt

Stap 1: Meld de schade

Meld de schade bij Wierden en Borgen door het online formulier in te vullen, te mailen naar woonpunt@wierdenenborgen.nl of te bellen naar (050) 402 3750.

Stap 2: Schaderapport

Wij zetten uw melding door naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Een medewerker van IMG komt bij u langs om de schade te bekijken. De medewerker maakt foto’s en maakt daarna een schaderapport. Het kan een paar maanden tot een half jaar duren voordat IMG langskomt.

Stap 3: Beoordeling schade

Op basis van het schaderapport bekijkt IMG of de schade door een aardbeving komt of dat er een andere oorzaak is. Deze conclusie en het schaderapport stuurt IMG naar Wierden en Borgen.

Stap 4: Schadeherstel aardbevingsschade

De aannemer neemt telefonisch contact op over het herstellen van de aardbevings­schade. Aan de hand van het rapport (dat bij Stap 2 is gemaakt) herstelt de aannemer de schade.

Stap 5: Vergoeding kosten

Wierden en Borgen keert de overlastvergoeding aan u uit nadat de schade is hersteld. Hebt u nog meer kosten gemaakt (denk aan inkomstenderving) dan kunt u hiervoor een vergoeding aanvragen bij IMG via www.schadedoormijnbouw.nl.

Schadeherstel bij andere oorzaak

Wij nemen contact met u op over de schadeafhandeling als blijkt dat de schade aan uw woning niet is veroorzaakt door aardbevingen. U heeft dan geen recht op overlastvergoeding.