Tooltip content here Menu

Afronding sloop Blinkerdlaan en start nieuwbouw aan Ommelanderstraat in Ten Boer

Geplaatst op donderdag 21 juli 2022

Aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat in Ten Boer bouwt Wierden en Borgen 14 nieuwe sociale huurwoningen. De woningcorporatie bouwt de woningen omdat de 16 woningen die er stonden niet aardbevingsbestendig waren. De sloop van de oude woningen is in mei gestart en werd op woensdag 20 juli afgerond. In het bijzijn van de voormalige bewoners werd de laatste paal van de sloop aan de Blinkerdlaan verwijderd. Aan de Ommelanderstraat is de fundering voor de nieuwbouw al gelegd.

De huurders uit de oude woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat wonen in nieuwe woningen aan de Marskramer. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. De tijdelijke bewoners verhuizen straks terug naar hun nieuwe woning in de Blinkerdlaan of Ommelanderstraat. Deze terugkerende bewoners konden in het voortraject meepraten over de indeling van de nieuwe woningen.

Het afronden van de sloopwerkzaamheden was voor de terugkerende bewoners een mooi moment om een kijkje te nemen. Én om te vieren dat de bouw binnenkort kan beginnen. Eén van de bewoners vertelt: ‘Het nieuwe, tijdelijke huis is heerlijk, maar we willen wel graag terug. Terug naar óns eigen thuis.’ De verwachte oplevering van de woningen is in het voorjaar van 2023.