Tooltip content here Menu

Bij ons in: Rasquert

Geplaatst op woensdag 12 juni 2024

Het is een typische herfstdag, met regenbuien en harde wind, maar daar laat Ingrid Meijer zich niet door tegenhouden. We komen haar vlakbij haar woning tegen. Ze woont al 27 jaar in Rasquert en heeft van haar woning aan de Van Ewsumweg een waar paleisje gemaakt.

Zelf klussen

“Ik ben de trap aan het opknappen. Daar kan ik hulp voor vragen bij Wierden en Borgen, maar ik vind het zelf een leuk klusje om te doen. Van huis uit heb ik dat ook meegekregen: de handen uit de mouwen steken en zelf lekker aan de slag. Zo verf ik ook regelmatig in huis, daardoor voelt het echt als mijn thuis. Ik woon hier met veel plezier. Sterker nog: ik ben hier niet weg te slaan!”, grapt Ingrid.  

Iedere dag is anders

Op dat moment komt ook Anco de Haan langs fietsen. Hij heeft net boodschappen gedaan en stopt even bij Ingrid. “We kennen elkaar al jaren en maken regelmatig een praatje. Dat is ook het mooie aan het dorp”, vertelt Anco. Sinds zijn pensioen fietst hij iedere dag rond 11:00 uur een rondje van dertig kilometer. “Dat rondje is iedere dag anders. De ene keer zie ik een zwerm trekvogels, de andere keer zie ik gewassen en velden in bloei staan. En nu zie ik Ingrid.” De twee zijn naast goede buren ook beide trotse inwoners van Rasquert. “Het is hier heerlijk rustig”, zegt Ingrid. “Rasquert is het Wassenaar van het Noorden”, vult Anco aan.  

In zijn vrije tijd dorpsgids

Die rust trok meer dan 40 jaar geleden ook Hans Scholma aan. “We zagen ons huis voor het eerst in een krantenadvertentie. Samen met mijn vrouw ging ik in onze lelijke eend naar de bezichtiging. We waren op slag verliefd. Niet alleen op het huis, maar ook op het dorp. Het dorp heeft prachtige karakteristieken, staat op een wierde en heeft geweldige monumentale gebouwen.” Als Hans vertelt over Rasquert, dan zie je de glimlach op zijn gezicht verschijnen. Niet zo gek dus dat Hans in zijn vrije tijd ook dorpsgids is. “Ga eens een keer mee en ontdek je eigen woonplaats op een andere manier”, is zijn advies.  

Bron: dit artikel komt uit de Op Stee van december 2023