Tooltip content here Menu

Bij ons in: Zoutkamp

Geplaatst op dinsdag 27 september 2022

Barbecueën met de hele buurt

In de Prins Bernhardstraat komen we Maciej tegen. Maciej komt uit Polen en woont al acht jaar met zijn vrouw en zoon in de Prins Bernhardstraat. Hij werkt bij een dakdekker in Uithuizermeeden maar nu even niet – hij heeft een ongeluk gehad. 

Achter het huis staat een grote barbecue. “Als we barbecueën komt vaak de hele buurt langs. Misschien gaan we volgende week weer barbecueën!” Hij houdt van wielrennen en doet mee aan koersen. In Polen reed hij ‘La Coupe du President de la Ville Grudziadz’, vertelt hij. Trots poseert hij met het bewijs: zijn shirt.

Hier opgegroeid

Tegenover Maciej woont Miranda. Zij groeide op in Zoutkamp en wil er nooit meer weg. “Al mijn vrienden en vriendinnen wonen hier.” Het huis vindt ze een beetje krap. Ze zijn namelijk met z’n vijven: zij, haar partner en drie kinderen. Wesley van 12 komt er even bij zitten. “Hij heeft een klein bootje, net als bijna alle kinderen in Zoutkamp. Dat vindt hij geweldig”, zegt Miranda.

“Dit is een heel gezellig buurtje. De mensen zijn oprecht. Je kunt zo naar de buurman om wat gereedschap te lenen en naar de buurvrouw voor een kopje koffie.” Als we wegrijden zit het hele gezin in de zon voor het huis. Ze zwaaien.

Het is fijn wonen in Zoutkamp.

Bron: Dit artikel komt uit de Op Stee van juni 2022.