Tooltip content here Menu

Bijeenkomst Buurtschap Hooge Hunze over gebiedsontwikkeling

Geplaatst op vrijdag 8 juli 2022

Gemeente Groningen, Rottinghuis en Wierden en Borgen hebben op donderdagavond 7 juli 2022 een informatiebijeenkomst gehouden in wijkcentrum De Schakel. De drie eigenaren van het ‘Buurtschap Hooge Hunze’ (het voormalige terrein rondom Cornelis/Iveco) onderzoeken samen hoe ze van het bedrijfsterrein een fijne en goede plek om te wonen en te leven kunnen maken.

Samen met de buurt een plan maken

De eigenaren zoeken naar een goede balans tussen koop- en sociale huurwoningen. Het gebied krijgt een groene uitstraling en er wordt onderzocht hoe de loop van de oude rivier De Hunze kan worden teruggebracht in het gebied. Daarbij worden de buurtbewoners betrokken. Zij zijn uitgenodigd om mee te denken over hoe deze locatie zo goed mogelijk opnieuw kan worden ingericht. Daarover is tijdens de bijeenkomst op 7 juli gesproken met de buurt.

De avond werd goed bezocht. De buurtbewoners noemen met name het drukke verkeer over de Pop Dijkemaweg en de inpassing van het beoogde aantal woningen als belangrijke aandachtspunten voor de uitwerking van het plan. In het najaar komt er een vervolg op deze bijeenkomst. Met als doel om aan het einde van dit jaar een plan te hebben van hoe het gebied eruit komt te zien.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Dan kun je dat aangeven via www.gemeente.groningen.nl/buurtschaphoogehunze. Heb je vragen? Dan kun je bellen met de gemeente Groningen.