Tooltip content here Menu

Buurtbudget: geef je straat of buurt een oppepper

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2022

Ben je huurder bij Wierden en Borgen en wil je meer plezier beleven aan de plek waar je woont? Vraag dan het Buurtbudget* bij ons aan. Daarmee geef je je straat of buurt een oppepper. Of organiseer een ontmoeting met je buren!

*het Buurtbudget heette eerst het Leefbaarheidsbudget

Woonconsulent Raja Koolhof legt uit wat het Buurtbudget is. "Wij verhuren niet alleen woningen, maar hebben ook aandacht voor de plek waar onze huurders wonen. In de buurt en in de wijk gebeurt een heleboel. Soms zijn dat mooie dingen, maar soms kan het beter. We hebben een potje geld dat we daarvoor kunnen inzetten. Dat is het Buurtbudget. 

Organiseer een activiteit voor plezier, schoon en veilig wonen

"Huurders kunnen het Buurtbudget aanvragen voor verschillende ideeën", vertelt Raja. "Een bankje bij een wooncomplex, een AED-apparaat, of een cursus daarvoor. Het opknappen van een binnentuin, een extra treetje bij de stoep, het kan allemaal. Je kunt ook denken aan sociale activiteiten. Zoals het organiseren van een buurtbarbecue of een brunch. Of een schoonmaakactie met de hele buurt. Zolang het maar bijdraag aan plezierig, schoon en veilig wonen."

"Wat er mogelijk is, is altijd maatwerk", zegt Raja. "We willen heel graag ons budget gebruiken. Dus vraag het aan!"

Vraag het Buurtbudget aan

Heb je ideeën om je buurt te verbeteren? Neem dan contact met ons op.