Tooltip content here Menu

Cadeaubon voor energiebesparing voor huurders in Groningen

Geplaatst op dinsdag 1 februari 2022

Alle huurders in de gemeente Groningen met een energielabel B of lager hebben een cadeaubon voor energiebesparende producten gekregen van €50,-.  De huurders kregen een briefkaart in de bus met alle informatie. De cadeaubon kunnen ze tot 1 maart aanvragen. De actie is mede mogelijk gemaakt door het gemeentelijk Energieloket Groningen.

Waarom krijgen de huurders in de gemeente Groningen deze cadeaubon?

Deze speciale actie wordt betaald vanuit een subsidie die de gemeente Groningen samen met de woningcorporaties heeft aangevraagd (de RREW-subsidie).

In overleg met de Huurdersvereniging Hoogkerk en Huurdersorganisatie HEG hebben we afgesproken dat we graag willen dat de cadeaubonnen gaan naar de huurders die er het meeste aan hebben. Er is namelijk een beperkt aantal cadeaubonnen beschikbaar. Daarom kiezen we voor de huurders in woningen met energielabel B of lager (volgens de nieuwste rekenmethode van de overheid). 

Meer informatie of vragen?

Heeft u vragen over deze actie? Kijk dan op www.regionaalenergieloket.nl/groningen/cadeaubon . Ook kunt u het Energieloket Groningen bellen via 088-5254110 of e-mailen naar cadeaubon@regionaalenergieloket.nl.

Tot wanneer kunnen huurders de cadeaubon aanvragen?

Zoals op de briefkaart is te lezen kunnen huurders tot 1 maart 2022 de cadeaubon aanvragen. Na het aanvragen van de cadeaubon moet de bon binnen 31 dagen verzilverd worden in één van de winkels. Huurders krijgen dan €50,- aan energiebespaarproducten.

Mijn aanvraag wordt niet goedgekeurd, hoe kan dat?

Is het misschien zo dat u al eerder via een andere weg een cadeaubon of energiecoachgesprek van het Regionaal Energieloket heeft aangevraagd? Het is dan namelijk niet mogelijk om opnieuw een cadeaubon aan te vragen. Het Regionaal Energieloket houdt de adressen bij waar een aanvraag is gedaan.