Tooltip content here Menu

De VoorzieningenWijzer nu ook beschikbaar voor huurders in gemeente Het Hogeland

Geplaatst op vrijdag 1 maart 2024

De VoorzieningenWijzer helpt je met besparen op je vaste lasten. Huurders uit de gemeente Eemsdelta en gemeente Groningen konden hier al gebruik van maken. Vanaf 1 maart  2024 is de VoorzieningenWijzer ook beschikbaar voor huurders in de gemeente Het Hogeland. 

Wat is de voorzieningenwijzer?

De VoorzieningenWijzer is een webapplicatie met daarin alle gemeentelijke regelingen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en toeslagen. Je vult De VoorzieningenWijzer in op de website datgeldtvoormij.nl. Daarna zie je direct voor welke regelingen en toeslagen je in aanmerking komt. Bijvoorbeeld of je recht hebt op gemeentelijke regelingen en toeslagen. En wat een passend energiecontract en een passende zorgverzekering voor jou zijn. Zo heb je al gauw € 600,- meer te besteden per jaar.

Voor wie is de VoorzieningenWijzer?

Woon je in de gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta of gemeente Groningen? Dan kun je gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Ook als je situatie wijzigt kan het interessant zijn om hem in te invullen. Bijvoorbeeld als je inkomen is veranderd, je bent gescheiden of er een kindje bij is gekomen. Maak gratis gebruik van de VoorzieningenWijzer of een adviesgesprek om te zien of je kunt besparen. 

Gratis hulp bij invullen

Je kan ook hulp krijgen bij het invullen van De VoorzieningenWijzer. Dit doet een adviseur van de gemeente. In een gratis adviesgesprek kijk je dan samen wat voor jou van toepassing is.