Tooltip content here Menu

Duurzame tips

Geplaatst op dinsdag 4 januari 2022

Duurzaamheid is een actueel en belangrijk onderwerp. Ook Wierden en Borgen werkt aan verduurzaming, zowel van het woningbezit als van de organisatie. Adviseur duurzaamheid Wessel Holman maakt beleid en vertaalt de plannen naar de praktijk. Hij geeft tips voor duurzamer wonen.

Energie besparen? Lees onze tips!

Licht aan, licht uit

Als je 15 gloeilampen vervangt door ledverlichting, levert dat 60 euro per jaar op. Dimmers verbruiken ook energie, dus bedenk of je die echt nodig hebt. Ben je toe aan nieuwe verlichting? Kies dan ook voor led. Een tijdschakelaar kan handig zijn.

Ventileer, ook als het koud is!

Krijg je visite en heb je geen mechanische ventilatie? Zet dan gerust een raam op ventilatiestand. Dat kost natuurlijk wat energie, maar het levert ook energie op! Frisse buitenlucht is namelijk droger en daardoor makkelijker op te warmen dan vochtige lucht. Ook draagt het bij aan een gezond binnenklimaat. 

Wist je dat...

  • Je met lichte muren minder energie verbruikt voor de verlichting?
  • Dat je 70 euro kunt besparen als je je vriezer regelmatig ontdooit?
  • Je 30 euro kunt besparen als je was regelmatig droogt aan de waslijn in plaats van in een droger?
Okt2021 Vonc Op Stee #2 2021 Lsfotografie 137
Okt2021 Vonc Op Stee #2 2021 Lsfotografie 140

Ketelonderhoud

In de winter is het belangrijk dat je verwarmingsketel goed werkt. Met een goed afgestelde ketel gebruik je namelijk minder gas. Dus krijg je een verzoek van Feenstra voor ketelonderhoud? Reageer dan meteen, zo kom je warm de winter door én bespaar je op je stookkosten.

Wessel
Adviseur duurzaamheid bij Wierden en Borgen